‘Kamo nakon osnovne?’ najvažnije je pitanje koje muči sve osnovce i njihove roditelje. Mi imamo odgovor

‘Školski centar Rogaška Slatina’ ima Informativne dane! Dođite i istražite što nudi jedna od tek nekoliko škola na području staklarstva u cijelom svijetu

Objavljeno: 15.02.2024. zagorjeinternational

Jedna od važnijih životnih odluka svakako je odabir srednje škole i zanimanja kojim se želite baviti. Izbor je svake godine sve teži jer je dostupno sve više raznih opcija, no mi vam donosimo jednu od zanimljivijih, s namjerom da vam barem malo olakšamo. 

Staklarna Rogaška d.o.o. poduzeće je prepoznatljivo po dugogodišnjoj tradiciji atraktivnih i modernih proizvoda. Isto tako, Staklarna je strateški partner ‘Školskom centru’ i to je jedina slovenska škola koja provodi edukaciju na području staklarstva te jedna od svega nekoliko u cijelom svijetu.  

Izuzetno tražena zanimanja

S obzirom na to da u svijetu manjka staklarskih zanimanja, ona su itekako tražena i poželjna. Također, istaknut ćemo da staklari u Sloveniji ne čekaju ni dana na burzi rada, ali i da se redovito traži nova radna snaga u Sloveniji, Hrvatskoj, posebice u pograničnom području Lijepe Naše, ali i inozemstvu. Osim toga, uz raznolikost i dinamičnost rada, dosadi ovdje nema mjesta, a polaznici postaju pravi umjetnici svog zanata. 

U ‘Školskom centru Rogaška Slatina’ koji se vodi motom “Škola znanja, smijeha i snova”, polaznici mogu izučiti za staklopuhača, staklobrusača i strojara, a osim znanja koje će im prenijeti vrhunski majstori zanata, tu su i brojne druge pogodnosti. Naime, Staklarna Rogaška učenicima osigurava kadrovske stipendije kao i praktično usavršavanje, učeničke prakse, osobnu zaštitnu opremu, obrok i putne troškove za vrijeme praktičnog usavršavanja ili učeničke prakse, ali i pripravničke nagrade za pripravnike. 

Stipendija za staklarskog tehničara za prvu godinu iznosi 240 eura, za drugu 270 eura, za treću 290 i četvrtu godinu 310 eura. Stipendija za staklara pripravnika iznosi 240 eura, za drugu godinu 290 eura, za treću godinu 310, a povrh toga, tu su i pripravničke nagrade tijekom prakse.

Moderan učenički dom

Nadalje, svim učenicima na raspolaganju je učenički dom ‘Školskog centra Rogaška Slatina’ koji je jedan od najmodernijih u Sloveniji, a nudi stotinu kreveta apartmanskog tipa s kupaonicom i sanitarijama. Na svakom katu nalazi se čajna kuhinja, a učenicima su na raspolaganju i moderna kuhinja i blagovaonica, prostor za fitness i bežični Internet, kao i kabelska televizija u svakoj sobi. Velika prednost učeničkog doma njegova je fizička povezanost sa školom i činjenica da su učenicima na raspolaganju stručni djelatnici, koji im pomažu kod učenja, kako za vrijeme školskih sati, tako i izvan njih.

Osim odličnih uvjeta za učenje, učenicima je u slobodno vrijeme omogućen niz aktivnosti, od sudjelovanja u domskim događanjima i kreativnim radionicama, druženja na tematskim poslijepodnevima, do obilaska izložbi, predavanja i koncerata, kao i posjeta kazališnim predstavama i filmskim projekcijama. Tjelesna aktivnost učenika potiče se organiziranjem raznih sportskih druženja, pa tako učenici mogu birati između igranja stolnog tenisa i nogometa, zumbe i fitnessa te šaha.

Informativni dani 

Ako vas sve ovo dosad nije uvjerilo, najbolje bi bilo da odete tamo i uvjerite se u sve iz prve ruke. Idealna prilika za to otvara se u petak 16. i subotu 17. veljače kada će se održati Informativni dani. Dođite potpuno neobavezno i saznajte sve detalje. Informativni dani u petak će se održati u 9 te u 15 sati, a u subotu u 9 sati.  

Ne odgovara vam termin? Nema problema! Individualni posjet ‘Školskom centru Rogaška Slatina’ možete dogovoriti i neki drugi dan, a sve što trebate je javiti se savjetnici Anji Banković putem e-maila [email protected] ili na broj telefona 03/81-82-075. 

Također, iskoristite blagodati moderne tehnologije te slobodno prošećite školom i istražite skrivene kutke u virtualnoj šetnji

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba