U tijeku je akcija “Manje oružja - manje tragedija”

Netko je zagorskoj policiji predao pušku ‘Crvena zastava’ 

Objavljeno: 12.02.2024. zagorjeinternational

U petak su dvije osobe u sklopu akcije “Manje oružja – manje tragedija“ policijskim službenicima dragovoljno predale, jedna osoba 23 komada streljiva kalibra 7,65 milimetara, a druga jednu pušku marke ‘Crvena zastava’.

– Podsjećamo građane da je u tijeku provođenje akcije “Manje oružja – manje tragedija”, odnosno prema Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana oružje se može predati uvijek i protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati ni kazneni niti prekršajni postupak, ako oružje prijavi nadležnom tijelu radi predaje prije početka primjene svih zakonskih policijskih ovlasti – ističu iz PU krapinsko – zagorske.

Pozivaju i apeliraju na sve one koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje, streljivo ili minsko-eksplozivna sredstva da ih dragovoljno predaju, s napomenom da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju.

– Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način – poručuju. 

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800/88-92.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba