Uz pjesmu, ples i neizostavne krafne

FOTO: Na ‘Fašnik u Radoboju’ došle Barbike, Kenovi, Štrumpfovi i ‘Let 3’

Objavljeno: 12.02.2024. zagorjeinternational

U nedjelju se u Sportskoj dvorani održao ‘Fašnik u Radoboju’, a u obilježavanju su sudjelovali KUD ‘Zagorec’ Radoboj, Dječji vrtić ‘Škrinjica’, Osnovna škola Side Košutić Radoboj, Muzej Radboa i Općina Radoboj. Za glazbeni dio bili su zaduženi članovi Puhačkog orkestra ‘Radboa’. 

Na proslavi Fašnika nastupalo je i predstavilo se 11 grupa – 10 grupa iz OŠ Side Košutić Radoboj Radoboj i jedna grupa vrtićanaca i predškolaraca iz Dječjeg vrtića ‘Škrinjica’. Pod maskama raznih oblika i boja, uz pjesmu i ples, djeca su veselo prikazala što su za ovaj Fašnik pripremila. Bilo je tu puno Miki Mausova i Minnica, Dalmatinaca, Barbika i Kenova, Lepeza, Pata i Mata iz crtića ‘A je to’, Zadrugara, članova ‘Let 3’ grupe, Štrumpfova, kockica, liječnika i brojnih drugih kreativnih masaka.  

Kao i svake godine, dodijeljene su i novčane nagrade za najbolje maske. U kategoriji dječjih grupa, prvo mjesto osvojili su učenici 8.a razreda OŠ Radoboj s maskama grupe ‘Let 3’, drugo mjesto osvojili su učenici 7.b razreda s maskama ‘Barbike i Kenovi’, a treće mjesto odlukom načelnika Anđelka Topolovca, osvojile su sve ostale grupe. Također, nagrade su dodijeljene i za najoriginalniju dječju i odraslu masku. 

Pjesmom i plesom te neizostavnim maskama i krafnama, obilježio se tako ovaj fašnički dan u Radoboju.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba