Što vi mislite o ovome?

Predstavnica stanara zgrade u Zagrebu: “Vlasnik mora zaustaviti psa u lajanju, pa makar ga uklonio”

Objavljeno: 10.02.2024. zagorjeinternational

– Imam dva odrasla psa u stanu od 40 kvadrata, to naravno nikada nije bio problem do dolaska nove predstavnice – napisala je Zagrepčanka koju je na vratima zgrade dočekao isprintani zakon na papiru, prenose 24sata.

Nova predstavnica pravi reda

Nova predstavnica zgrade stanarima je dala do znanja da od kućnih ljubimaca smiju imati samo jednog odraslog psa ili mačku. Na papiru je također stajalo da vlasnik ljubimca mora odmah reagirati ako pas ili mačka remete mir u zgradi.

Inače, članci kakvi se navode na ovom papiru ne postoje u aktualnom hrvatskom Zakonu o zaštiti životinja.

– Posjednik čiji pas učestalim i dugotrajnim lajanjem ili zavijanjem remeti mir građana, dužan je po pritužbi susjeda odmah poduzeti odgovarajuće mjere kako bi se spriječilo daljnje uznemiravanje građana pa makar to podrazumijevalo i uklanjanje samog psa – stoji na papiru.

Ljudi podržavaju vlasnicu pasa

Vlasnica pasa pomoć je zatražila u jednoj Facebook grupi gdje je izazvala lavinu komentara drugih korisnika.

– Ona očigledno misli da je Bog i batina. Odmah mi tlak skoči kad s takvim nadrndanim ljudima imam posla – jedan je od komentara.

Dio korisnika je vlasnici dao savjete te ju uputio gdje se može informirati o svojim pravima.

– Ne brini, može to mački o rep objesiti! Može jedino komunalnog nazvati koji bi vam došao i provjerio stanje psa ili da li vam pas laje. Ništa od toga, imala sam istu situaciju – jedan je od komentara.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba