Upravni odjel za javnu nabavu i EU fondove KZŽ prezentirao podatke uspješne godine. Otkriveni i planovi za 2024.

“Ove godine ipak nema Znanstvenog edukacijskog centra, idemo s projektom Specijalne bolnice Stubičke Toplice”

Objavljeno: 09.02.2024. zagorjeinternational

U Poslovno-tehnološkom inkubatoru Krapinsko – zagorske županije u petak je održana prezentacija i konferencija za medije na temu rada Upravnog odjela za javnu nabavu i EU fondove u protekloj godini. 

Podatke je okupljenim podastrla pročelnica Upravnog odjela za javnu nabavu i EU fondove KZŽ Vlatka Mlakar koja je istaknula kako je od 1. siječnja do 31. prosinca 2023. sklopljeno ukupno 53 ugovora u vrijednosti 12.823.091,20 eura.  

– Odlukom Vlade Republike Hrvatske o načinu rasporeda sredstava iz Fonda solidarnosti Europske unije odobrenih za financiranje šteta od potresa na području Grada Zagreba, Krapinsko – zagorske i Zagrebačke županije, imenovanju i Određivanju zaduženja nacionalnog koordinacijskog tijela, tijela odgovornih za Provedbu financijskog doprinosa i neovisnog revizorskog tijela, Krapinsko – zagorska županija određena je kao tijelo odgovorno za provedbu financijskog doprinosa – kazala je Mlakar dodavši kako su objavljena dva javna poziva za vraćanje ispravnog stanja infrastrukture u području obrazovanja i prijevoza za što su ugovorena sredstva u iznosu od 51.474.870,30 eura. 

Mlakar je napomenula kako je ukupno sanirano 267 kilometara cesta te 30 klizišta, 11 popusta i tri mosta, a iz područja obrazovanja posebno je istakla 1.495.101,78 vrijednu investiciju uklanjanja i izgradnje zamjenske zgrade Područne škole Laz Bistrički. 

Valja spomenuti kako je Krapinsko – zagorska županija prva u Hrvatskoj po povlačenju EU sredstva po stanovniku i to daleko više od drugoplasiranog Grada Zagreba.  

Na kraju prezentacije pročelnica je najavila i plan za 2024. godinu u kojoj se otvara 15 postupaka javne nabave vrijednih 4.741.972,86 eura te 30 postupaka jednostavne nabave kao i pet postupaka obnove. 

Župan Željko Kolar istaknuo je zadovoljstvo radom Upravnog odjela u prošloj godini s obzirom na to kako je Županija bila po prvi puta provedbeno tijelo. 

– Javna nabava je u ovom trenutnu najsloženiji proces jer se ovdje ne praštaju pogreške. Penali su ogromni te time i odgovornost ljudi koji na njoj rade. Zato možemo s ponosnom reći kako nismo ni u jednom projektu bili penalizirani, to je ogromna stvar – kazao je župan Kolar. 

Uz to, župan je apostrofirao kako u planu za 2024. godinu nema ZEZ-a – Znanstvenog edukacijskog centra.  

– Idemo s projektom Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice čija je vrijednost 17.600.000 eura gdje je ponovno naš Upravni odjel podrška prilikom izrade Javne nabave samoj bolnici. Time smo već na 47 milijuna eura investicijskog ciklusa koji će proći kroz Upravni odjel, a imamo još planova i čekamo neke odluke poput cjelovite obnove stare zgrade Specijalne u Krapinskim Toplicama gdje se očekuje investicija od 14 milijuna eura. To su sve veliki iznosi koji sa sobom donose veliku odgovornost – zaključio je župan dodavši kako će teško ponoviti ovakvu godinu koja je bila vrlo uspješna. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba