Mala fluktuacija ipak postoji između spolova

OD JUTRA: Ovo je u minutu najstresniji dio svakog dana

Objavljeno: 27.01.2024. zagorjeinternational

Svi imamo stvari i situacije zbog kojih nam raste razina stresa, bilo da se radi o pripremanju djece za školu, jurnjavi po kući prije posla, prometu ili samo o našem poslu. No, nova studija je otkrila koji je zapravo najstresniji dio dana, prenosi Večernji list.

Naime, londonsko istraživanje pokazalo je da u provedenoj anketi, 2000 odraslih osoba najstresnijim s vremenom smatra 7:23 ujutro. Kao što možda pretpostavljate, to je zbog upornih jutarnjih stresova, piše CBS News.

Međutim, postoji mala fluktuacija u najstresnijem dobu dana, ovisno o spolu. Žene se obično susreću s prvom preprekom u danu nešto ranije od muškaraca, u 7:50 ujutro. Za muškarce, prvi stresni incident počinje tek nakon gotovo sat vremena, u 8:43 ujutro. Ove jutarnje drame mogu čak ometati vašu sposobnost da imate produktivan dan.

Zašto je jutro najstresniji dio dana? Ujutro treba učiniti mnogo toga — a nema toliko vremena za sve. Bez obzira na to izaziva li vam tjeskobu promet na putu do ureda ili ste zabrinuti hoćete li svoju djecu brzo ispratiti u školu, razumljivo je zašto je 7:23 ujutro najstresnije doba dana.

Međutim, ovo nisu jedini jutarnji stresori s kojima odrasli žongliraju dok pokušavaju započeti dan. Još jedna uporna borba zbog koje jutro može biti najstresnije doba dana je prečesto odgađanje jutarnjeg alarma i kasno buđenje. Uz to, više jutarnjih stresora uključuje prolijevanje nečega po odjeći, slučajno razbijanje predmeta, zagorenu hranu i poteškoće u pronalaženju parkirnog mjesta.

Nakon što shvatite s kojom vrstom stresa se borite, možete početi poduzimati korake za ublažavanje tjeskobe s pomoću ovih savjeta za upravljanje stresom. Tada možete smanjiti stres i jednom zauvijek reći zbogom svojoj jutarnjoj tremi.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba