MUNJEVITA REAKCIJA: Redakciju ste nam zatrpali pozivima i mailovima, uspjeli ste u samo nekoliko sati

HVALA, DOBRI LJUDI! Vlado će dobiti peć, drva i brikete

Objavljeno: 25.01.2024. MPresecki

Ranije danas objavili smo članak o Vladi Lukšiću, 72-godišnjaku iz Krapine koji živi u trošnoj kućici ispod gradskog Doma zdravlja. Vlado se nalazi u teškoj životnoj situaciji, mirovina mu iznosi mizernih 200 eura i kako kaže, nije dovoljna ni za pola mjeseca. Posjetili smo Vladu, kojemu je jedina želja da dobije novu peć i drva kako bi lakše preživio ove ledene zimske dane. Zahvaljujući vama, dobrim ljudima, Vlado će tu peć i drva dobiti.

Nismo ni sumnjali da ima mnogo dobrih ljudi, no da će ih se toliko javiti za pomoć u tako kratkom vremenu, nismo mislili. Naš redakcijski mail doslovno je u samo sat vremena od objave već bio zatrpan vašim upitima za kontakt Vlade, upiti stižu i dalje, a mi sa zadovoljstvom možemo reći, HVALA VAM! Vlado će već u subotu dobiti novu peć, dobit će i drva, a jedan se poduzetnik javio da će mu pokloniti tonu briketa.

>>> Ovo je Vlado (72) iz Krapine. Sve što želi su nova peć i drva, pomozite mu ako možete

Vlado živi u jako teškim uvjetima

– Evo, do kraja mjeseca ostalo mi je manje od deset eura. K tome sam i teški bolesnik, imam kronični gastritis – započeo je Vlado svoju životnu priču.

Pitali smo ga kako se našao u ovoj životnoj situaciji. Rekao nam je da je sve počelo kada se rastao od supruge, a nakon toga ga je još i bivši kolega prevario za novac.

– Prije desetak godina on me zamolio da mu budem jamac za telefone. Uzeo je laptop i dva telefona i odmah me prevario. Mislio sam da će on plaćati preko mirovinskog osiguranja. Kako nije plaćao, dobio je ovrhu i onda sam sve morao platiti ja, otplatio sam mu cijeli kredit. Tužio sam ga i dobio sud, ali budući da je pod ovrhom, nije mi mogao ništa isplatiti – ispričao nam je Vlado.

Sada će mu život biti barem malo lakši uz novu peć. Hvala vam, dobri ljudi!

Evo što kažu iz krapinskog Crvenog križa

Iz Gradskog društva Crvenog križa rekli su nam da su oni planirali Vladi kupiti novu peć, no kako su ljudi na temelju našeg članka promptno reagirali i krenuli u nabavku peći, do 31. siječnja GDCK Krapina nabavit će mu četiri metra drva za ogrjev, otkrio nam je ravnatelj Davor Šimunović, dodavši da to nije jedina pomoć koju Vlado dobiva.

– Gospodin Vladimir Lukšić je korisnik socijalnih usluga od 2019. godine na temelju rješenja Hrvatskog zavoda za socijalni rad, PU Krapina. Korisnik ostvaruje pravo na dostavu toplih obroka sedam dana u tjednu, četiri sata tjedno usluge kućanskih poslova i jedan sat mjesečno usluge pomoćnog radnika. Navedene usluge gospodin Vladimir Lukšić koristi kontinuirano. Gradsko društvo Crvenog križa Krapina osigurava mu kvartalno paket hrane i higijene, te po potrebi odjeću i obuću – otkrili su iz Crvenog križa, dodavši da Vlado ima peć na drva koja je stara, ložište se ne može popraviti te propušta dim, ali je cijelo vrijeme ložio na drva i bio u toplom prostoru.

– U 2023. godini gospodin Lukšić dobio je u dva navrata od Hrvatskog zavoda za socijalni rad, PU Krapina, jednokratnu novčanu potporu u svrhu zadovoljavanja osnovnih životnih potreba, podmirenja režijskih dugovanja, te zadovoljavanja osnovnih potreba za grijanje odnosno nabavu drva u ukupnom iznosu od 330 eura – zaključili su iz GDCK-a.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba