TEŠKO, ALI MOGUĆE: Potrebno je da se poklopi nekoliko faktora

IZNENAĐUJUĆI REZULTAT DONIO PRILIKU: Hrvatska još uvijek u igri za polufinale Eura

Objavljeno: 21.01.2024. zagorjeinternational

Hrvatska rukometna reprezentacija trenutno je petoplasirana u svojoj grupi na Europskom prvenstvu.

Ima nade

Teoretske šanse da Hrvatska završi na drugom mjestu skupine I Europskog rukometnog prvenstva i time se plasira u polufinale još uvijek postoje, donosi Gol Dnevnik.

Doduše, one su baš to – teorija – ali u ovom trenutku, poslije kompletiranja drugog kola drugog kruga, naša reprezentacija nije posve otpisana.

Teoretske šanse da Hrvatska završi na drugom mjestu skupine I Europskog rukometnog prvenstva i time se plasira u polufinale još uvijek postoje.

Doduše, one su baš to – teorija – ali u ovom trenutku, poslije kompletiranja drugog kola drugog kruga, naša reprezentacija nije posve otpisana.

Izabranici Gorana Perkovca mogli bi zaboraviti na bilo kakvu matematiku da je Njemačka pobijedila Austriju u večernjem terminu ove subote, međutim dogodio se iznenađujući remi u Lanxess Areni koji Hrvatsku ostavlja u igri za drugo mjesto.

Dakle, prva dva idu u polufinale, a naša reprezentacija je trenutno tek na petom mjestu, s jednim osvojenim bodom. Francuzi su na vrhu sa šest, Austrija i Mađarska imaju po četiri, Njemačka tri, dok je na začelju Island s nula bodova.

Potrebne dvije pobjede

Glavni preduvjet da Hrvatska završi na drugom mjestu je da rukometaši pobjede u obje utakmice, a da Mađarska gubi.

U slučaju da neke reprezentacije završe bodovno poravnate, gledao bi se međusobni omjer. Ako se pak dogodi da budu tri reprezentacije s istim brojem bodova, tada bi se zatvorio krug i za obračunavanje poretka u obzir bi se uzimao učinak ostvaren u susretima isključivo tih bodovno poravnatih reprezentacija.

Da bi Hrvatska završila na drugom mjestu, evo što se sve mora poklopiti: Hrvatska mora pobijediti i Island i Njemačku, Mađarska više ne smije osvojiti niti bod (igraju protiv Njemačke i Francuske), Austrija smije osvojiti maksimalno jedan bod u svojim utakmicama s Francuskom i Islandom i Njemačka mora pobijediti Mađarsku pa onda izgubiti od Hrvatske.

Rasplet je ovo koji bi Hrvatsku gurnuo u polufinale. Ako bi Austrija izgubila i od Francuske i od Islanda, tada bi mi i Nijemci bili poravnati s po pet bodova, ali Hrvatska bi prošla dalje zbog te pobjede u zadnjem kolu. Ukoliko bi se dogodilo da Austrija uzme jedan bod, onda bi se zatvorio krug s tri reprezentacije po pet bodova (Austrija, Hrvatska, Njemačka), a u njemu bi najbolja bila – Hrvatska.

Koliko je realno da se odvije baš takav scenarij, procijenite sami.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba