Je li vrijeme za ulaganje u zemljišta?

VELIKE RAZLIKE: Za jednu oranicu u Splitu mogu se kupiti čak 94 u Bjelovaru

Objavljeno: 21.01.2024. zagorjeinternational

Najviše poljoprivrednog zemljišta proteklih se godina proda na području Koprivničko-križevačke županije, otkrivaju podaci Ministarstva prostornog uređenja.

Samo 0,2 eura

Prema podacima iz registra kupoprodajnih ugovora, predlani se na području te županije prodalo 3360 poljoprivrednih zemljišta, a godinu ranije čak 6050. Predlani je prosječna cijena kvadrata tog zemljišta bila 0,3 eura, piše Danica.

Nižu cijenu imaju jedino bjelovarski, sisački i slavonskobrodski kraj gdje se pretprošle godine poljoprivredno zemljište prodavalo po prosječnoj cijeni od samo 0,2 eura kvadrat.

Velike razlike

Za jedno prosječno poljoprivredno zemljište u Splitu, tako, mogu se kupiti čak 94 zemljišta u Bjelovaru, gradu u kojem je cijena kvadrata 0,2 eura. Barem tako stoji u registru kupoprodajnih ugovora iz 2022. godine.

Najskuplja zemljišta prodavala su se u gradu Splitu gdje je prosječna cijena iznosila 18,8 eura. Slijede gradovi Dubrovnik i Zadar s cijenom od 10 eura.

Na području cijele Splitsko-dalmatinske županije prosječna cijena bila je 7,2 eura, a na području grada Zagreba i Rijeke, primjerice, 4,7 eura.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba