VIDEO S VISINE: Grad Krapina svojim vatrogascima donirao vrijednu opremu. I sami smo se uvjerili u njenu kvalitetu

“Sve je više tehničkih intervencija koje iziskuju više opreme, više edukacije, a samim time i više novca”

Objavljeno: 16.01.2024. zagorjeinternational

Broj požara iz godine u godinu opada, no to ni u najmanju ruku ne znači kako su vatrogasci bez posla. Svi zajedno smo svjedoci vremenskih promjena, a kad se dogodi ugroza opasna po život, prvo na terenu su upravo vatrogasci te možemo lako zaključiti kako broj intervencija raste. S obzirom na to, prijekopotrebna im je oprema za obavljanje tehničkih intervencija te je time danas u Krapini Vatrogasnoj zajednici uručena nova sredstva.  

Važnosti ove donacije najsvjesniji je predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Krapine Vjekoslav Kranjčec koji je otkrio kako će se raspodijeliti oprema.

– Jedan dio opreme smo nabavili preko sredstava koja smo dobili iz Grada, a dio opreme je nabavljen preko EU fondova i to se odnosi na zamjenjenu opremu koja je uništena prilikom potresa. Cijelu smo tu opremu sada prikupili i razdijelit ćemo ju na naše DVD-ove s područja grada koji nemaju toliko opreme. Ta nam je oprema vrlo vrijedna jer danas imamo sve više tehničkih intervencija koje iziskuju više opreme, više edukacije, a samim time i više novčanih sredstava – poručio je predsjednik Kranjčec i dodao da je sada Vatrogasna zajednica Grada spremna za bilo kakvu eventualnu ugrozu.  

Krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović istaknuo je da su unazad nekoliko godina značajna sredstva uložena u Vatrogasnu postrojbu, ali i u sva dobrovoljna vatrogasna društva na području Krapine – bilo da se radi o nabavi opreme, ili pak obnavljaju njihovih objekata.  

– Nabava ove opreme samo je jedan od dokaza da je i Vatrogasna zajednica Grada Krapine, kao i sam Grad Krapina, brinu o sigurnosti naših sugrađana i trudimo se da imamo sve ono što je potrebno za bilo kakvu vrstu intervencije. Također, sustav civilne zaštite, ne samo na području Krapine nego cijele županije, čine upravo vatrogasci jer za bilo kakav događaj prvo zovemo upravo njih, oni prvi pristižu u pomoć, stoga i mi njih trebamo pomagati na ovaj način – poručio je Gregurović i dodao da su u proračunu Grada i ove godine osigurana sredstava za rad svih vatrogasaca s područja grada, konkretno 80.000 eura, no iznos će se moći i povećavati s obzirom na potrebe.

Zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Krapine Danijel Pelin napomenuo je kako zajednica djeluje na operativnom području od 47,7 kvadratnih kilometra u kojem se nalazi 12.500 stanovnika, a uključuje Javnu vatrogasnu postrojbu te DVD-ove Krapina, Donja Šemnica, Škarićevo i Lepajci.

– Raspolažemo ukupno s 85 operativnih članova s 18 vatrogasnih vozila, a prošle godine smo imali 113 intervencija na našem području. Od toga su 92 tehničke intervencije koje ukazuju na potrebu nabavke opreme zbog vremenskih neprilika. Opremu ćemo podijeliti društvima kako bi lakše djelovala te pružala sigurnost našim građanima – kazao je zapovjednik Pelin dodavši kako je ukupna vrijednost nabavljene opreme u prošloj godini približno 90.000 eura te je financirana dijelom iz EU fondova, a dijelom od Grada.

Dodajmo i to da smo se iz prve ruke uvjerili u kvalitetu nabavljene opreme, među njom i jastuka na koji se skače u nevolji te su nas vatrogasci digli na visinu od 24 metra, što možete pogledati u videu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba