Nova staza, novi problemi

PUŠĆA: Novoizgrađenom biciklističko-pješačkom stazom neki idu – traktorima

Objavljeno: 10.01.2024. zagorjeinternational

Općina Pušća krajem 2023. godine privela je kraju veliki projekt. Dovršena je biciklističko-pješačka staza uz potok Lužnicu koja povezuje Grad Zaprešić i Općinu Pušća, kao i njezino opremanje. Sam projekt predstavljen je i na završnoj konferenciji za medije, gdje je posebno istaknuta njezina važnost, piše Radio Stubica.  

Novoizgrađena dionica staze nastavlja se na već izgrađenu biciklističko pješačku stazu kroz grad Zaprešić čime je ova biciklistička infrastruktura usklađena s postojećom mrežom i omogućava kontinuitet putovanja povezujući mjesta urbane Aglomeracije Zagreb u smislenu cjelinu.  

Staza je duga 5,8 kilometara i širine tri metra, čime je omogućen dvosmjerni promet biciklista i pješaka na stazi. Troškovi izgradnje u iznosu od 1,1 milijun eura financirani su sredstvima Kohezijskog fonda Europske unije i u partnerstvu s Gradom Zaprešićem. 

No, otkad su radovi na novoj biciklističkoj stazi privedeni kraju, u Općinu stižu brojne pritužbe mještana kako stazom prolaze automobili i traktori.

Iz Općine stoga apeliraju da se staza koristi samo za bicikliranje, trčanje i šetnju te podsjećaju da je njome zabranjeno prometovanje motornim vozilima te će svi koji to ne poštuju biti kažnjeni.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba