Udarcu je prethodio verbalni sukob

Mirna (50) je osuđena jer je ljubavnika ‘maznula’ stolcem po glavi 

Objavljeno: 09.01.2024. zagorjeinternational

Prema presudi jedne zagrebačke sutkinje, Mirna (50) je proglašena krivom jer je u srpnju prošle godine, oko 15 sati u svom stanu u Zagrebu, svojeg ljubavnika udarila stolcem u glavu. Sve se dogodilo tijekom verbalnog sukoba, a udarila ga je s nakanom da ga fizički ozlijedi, piše Danica.hr.

– Od tog udarca je muškarac zadobio povrede u vidu rane razderotine na glavi tjemeno lijevo i rane razderotine na stražnjoj nadlaničnoj strani bližeg članka trećeg prsta desne šake – stoji u presudi. 

S obzirom na to da je djelo počinjeno prema bliskoj osobi, Mirna je počinila kazneno djelo protiv života i tijela – tjelesna ozljeda. 

Ova majka dvoje djece osuđena je na godinu dana uvjetnog zatvora te mora platiti 330 eura troškova kaznenog postupka, a presuda je nepravomoćna. 

– Cijeneći olakotne okolnosti kod okrivljenice, posebice raniju neosuđivanost za kaznena djela, sud smatra da i bez izvršenja kazne zatvora okrivljena neće ubuduće činiti kaznena djela, zbog čega joj je izrečena uvjetna osuda – zaključila je sutkinja. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba