Više puta dogovarao poslove kojima je tvrtka ‘Slavonija DI’ izgubila novac

Otac Mate Rimca osuđen na tri godine zatvora

Objavljeno: 04.01.2024. zagorjeinternational

Općinski sud u Požegi osudio je Ivana Rimca na tri godine zatvora zbog izvlačenja novca iz ‘Slavonije DI’, tvrtke iz Slavonskog Broda koja se bavila preradom drva. Sudilo mu se po optužnici iz srpnja 2013., a nepravomoćna presuda donesena je 24. listopada 2023. Presuda je otpremljena strankama 21. prosinca prošle godine, piše Index.hr.

Ivan Rimac (62) je otac Mate Rimca vlasnika ‘Rimac Automobila’, a jedno je vrijeme bio i predsjednik Nadzornog odbora te tvrtke. 

Proglašen je krivim jer je 2002. i 2003. godine u tvrtki ‘Slavonija DI’, u kojoj je bio zamjenik predsjednika Nadzornog odbora, više puta dogovorio poslove kojima je tvrtka izgubila novac, koji je zatim prebačen u tvrtku ‘Rim i Zov’. Radi se o tvrtki koju je Rimac osnovao sa sada pokojnim Jerkom Zovakom. Vlasništvo su dijelili po pola, a kako je sam Rimac rekao na sudu u Požegi, spojio ih je bivši zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Tvrtka je zbog njegovih radnji izgubila stotine tisuća eura.

– Protiv mog oca vodila su se dva procesa i on je oslobođen svih optužbi. Uvijek je radio pošteno i korektno. Nikad nije radio s državom i ni u jednoj zemlji nije osuđen – rekao je 2017. o svom ocu Mate Rimac. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba