Prvo moguće odredište bio je Split, ali je to područje pogodio potres

Avion Croatia Airlinesa trebao sletjeti u Zagreb, a na kraju završio u Dubrovniku

Objavljeno: 28.12.2023. zagorjeinternational

Prava drama odvijala se sinoć na nebu iznad Hrvatske. Kako doznaje portal Avio Radar, zrakoplov Croatia Airlinesa koji je iz Londona trebao sletjeti u Zagreb neposredno prije slijetanja u zagrebačku zračnu luku naišao je na niz problema koji su zahtijevali žurnu promjenu plana leta.

Posada Airbusa A319 dolaskom u zonu zagrebačke zračne luke dobila je žurnu obavijest Low Visibility Procedures (LVP), koja označava smanjenu vidljivost zbog guste magle. Na letu su bila dva kapetana, no kopilot nije bio ovlašten za operacije u ovakvim uvjetima na toj poziciji. Zrakoplov je tako u 20:40, dok je lebdio iznad Zagreba, krenuo u traženje alternativnog rješenja za slijetanje.

Prvo moguće odredište bio je Split, no to je brzo postalo neizvedivo zbog potresa koji je pogodio to područje, što je zahtijevalo dodatne sigurnosne preglede staze. Posada je zbog toga bila primorala na dodatnu prilagodbu plana leta. Dok su putnici na nebu iznad Zagreba obavijenog maglom nestrpljivo čekali slijetanje, zrakoplov je konačno preusmjeren prema Dubrovniku, gdje je sigurno prizemljen u 21:40 po lokalnom vremenu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba