Netko je napravio detaljnu analizu i izračunao koliko vam treba da prođene ‘Staru zagorsku’ određenom brzinom

ZAKLJUČAK: ’Krenite pet minuta ranije i ostanite u komadu’

Objavljeno: 21.12.2023. zagorjeinternational

Na ‘Staroj zagorskoj’ su, kako smo izvijestili, jučer postavljene dvije kamere – jedna kod Velikog Trgovišća, a druga kod Kupljenovog. Sve je to s ciljem da se smanji broj stradanja i teških nesreća po kojima je ova cesta poznata.

Na Facebook stranicama se često vode i žustre rasprave o tome tko je za te nesreće odgovoran. Mnogi tvrde da neki vozači divljaju i voze prebrzo, dok drugi krive i vozače koji voze sporije ili po ograničenjima. 

Na stranici Policija zaustavlja Krapinsko – zagorska županija netko si je dao truda i napravio detaljnu analizu vožnje po ‘Staroj zagorskoj’ i koliko vam vremena treba da ju prođete određenom brzinom. 

– Matematika barem ne laže. Od rotora u Mokricama, kod ‘Shella’, pa do prvog rotora kod Westgatea ima točno 17 kilometara. Ako vozite brzinom od 60 km/h, treba vam za tu udaljenost 17 minuta. Ako vozite 70 km/h treba vam 14 minuta i 34 sekunde, ako vozite 80 km/h treba vam 12 minuta i 45 sekundi, a ako vozite 90 km/h, 11 minuta i 20 sekundi. Realno, u prosjeku je to najčešće 70km/h i to je razlika od tri minute i 14 sekundi u jednom smjeru između 70km/h i 90km/h – stoji u objavi. 

Ispod detaljne računice jasno je naznačena i poruka:

– Krenite pet minuta ranije i ostanite u komadu – kaže autor.

FB/Policija zaustavlja KZŽ

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba