Iako su u vlasništvu Britanaca, u skupštini glavnu riječ imaju domaće žene

POHVALNO! Tvrtka sa sjevera Hrvatske smanjila upravi plaće za osam posto pa radnicima digla za 12

Objavljeno: 16.12.2023. zagorjeinternational

Koprivnička tvrtka održala je u petak glavnu dioničarsku skupštinu na kojoj je usvojila poslovne brojke i donijela više kadrovskih odluka. Bilokalnik-industrija papirne ambalaže (IPA) u vlasništvu je britanskog ambalažerskog diva DS Smith te poslovnu godinu računa od 1. svibnja do 30. travnja. U tom razdoblju tvrtka je ostvarila neto dobit od 1,52 milijuna eura koja se zadržava u kompaniji odlukom skupštine, piše Danica.

Za predsjednicu glavne skupštine Bilokalnika na razdoblje od četiri godine imenovana je Mirela Pavlović Šantalab iz Koprivnice, a potpredsjednica je Zrinka Petrovčić iz Zagreba.

Skupština dioničara je usvojila i izvještaj o politici primitka članova uprave, ali taj izvještaj nigdje nije javno objavljen premda je to obveza s obzirom na to da se dionicom Bilokalnika trguje na Zagrebačkoj burzi.

U upravi Bilokalnika su predsjednica Ana Soldo te članovi Ivica Gašparić i Danijela Predović. Prema financijskom izvještaju, oni su tijekom protekle poslovne godine zarađivali u prosjeku oko 6700 eura bruto mjesečno.

To je oko 600 eura bruto manje nego prethodne godine. Dakle, ključni menadžeri ambalažerske tvrtke su u proteklih 12 mjeseci, prema brojkama iz financijskih izvještaja, imali u prosjeku oko osam posto manja bruto primanja.

Koprivnička je tvrtka zadnjeg dana travnja ove godine imala ukupno 158 radnika, a to je desetak manje nego istog dana lani.

Prosječna neto plaća u tvrtki Bilokalnik-Ipa u promatranoj godini iznosila je oko 930 eura, što je oko 100 eura više nego prethodne poslovne godine. Riječ je o prosječnom povećanju plaće od otprilike 12 posto u prošloj poslovnoj godini.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba