DONJA VOĆA: Jednoglasno usvojen proračun za iduću godinu 'težak' 2,5 milijuna eura

“Osigurava nastavak započetih projekata, potiče gradnju i održavanje komunalne infrastrukture te razvoj predškolskog odgoja i školstva”

Objavljeno: 16.12.2023. zagorjeinternational

Članovi Općinskog vijeća Donje Voće održali su 24. radnu sjednicu na kojoj je jednoglasno usvojen proračun Općine Donja Voća za 2024. godinu s projekcijama za 2025. i 2026. godinu.

Planom Proračuna Općine Donja Voća za 2024. godinu ukupni prihodi i primici planirani su u iznosu od 2,5 milijuna eura. Planirani rashodi u skladu su sa stvarnim potrebama svih segmenata koje općina ima obvezu financijski pratiti, a preneseni manjak iz prethodnih godina bit će pokriven u 2024. godini.

Veliki udio u ovom proračunu i nadalje nose projekti povezani s održavanjem, izgradnjom i rekonstrukcijom komunalne infrastrukture, programi poticanja i subvencija za poduzetnike, poljoprivrednike i poticanje turističkih djelatnosti.  

– Od većih investicijskih projekata nadalje se nastavljaju aktivnosti po pitanju rekonstrukcije PŠ u dječji vrtić te rekonstrukcija i dogradnja grobne kuće – kazali su iz Općine.

Proračun održava i nastavak provedbe demografskih mjera s povećanjem naknada za nagrađivanje učenika te izdvajanje sredstava i za studente te mlade obitelji s područja općine.  

– Proračun je temeljen na realnim osnovama, razvojan i uravnotežen, usmjeren na nužne investicije, projekte i kapitalna ulaganja. Osim što osigurava nastavak započetih projekata, potiče gradnju i održavanje komunalne infrastrukture, potiče razvoj predškolskog odgoja i školstva, osigurava rad udrugama te jamči daljnji kontinuitet i napredak u ekonomskom, društvenom i socijalnom pogledu na području Općine Donja Voća – istaknula je načelnica Sanja Kočet.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba