Iznosi preko 8,1 milijun eura

REKORDAN: Izglasan proračun Stubičkih Toplica za 2024.

Objavljeno: 15.12.2023. zagorjeinternational

U srijedu je održana sjednica Općinskog vijeća Stubičkih Toplica na kojoj je izglasan proračun za 2024. godinu, najveći u povijesti Općine. Ipak, najveći razlog tomu je što su u njega uvršteni kapitalni projekti poput dogradnje Osnovne škole i izgradnja školske dvorane, za koje se Općina priprema dulji niz godina. 

Načelnik Josip Beljak je za Radio Stubicu istaknuo da je proračun za narednu godinu 8 milijuna i 119.000 eura te ponovio kako uvelike ovisi o sredstvima EU fondova. 

– Nadam se da je konačno došla i ta godina realizacije i da ćemo imati proširenu školu s uvjetima za jednosmjensku nastavu, a isto tako i školsku dvoranu – posebno je istaknuo načelnik Beljak. 

Od ostalih većih projekata kao prioritet je izdvojio rekonstrukciju javne rasvjete u centru općine, u planu je izgradnja spojne ceste Strmec Stubički – Krušljevo Selo za koju postoji i projektna dokumentacija. Nadalje, u tijeku je izrada projektne dokumentacije za zemljište u centru Stubaka, kupljeno prošle godine koje je jednim dijelom predviđeno za parkiralište, a drugi dio za sadržaje za sve generacije, što će uskoro konkretnije biti predstavljeno i javnosti, najavio je Beljak. 

Pri kraju je projektna dokumentacija za Park vozača Pila koji bi u budućnosti služio kao početna točka svim rekreativcima i ljubiteljima prirode za odlazak na Sljeme te bi bio opremljen i sadržajima za izletnike. Isto tako, u planu je i izrada dokumentacije za proširenje dječjeg vrtića za još jednu skupinu te otkup zemljišta kako bi se u naredno vrijeme moglo ići na daljnje širenje s obzirom da je postojeća čestica za to premala. Tu su i redovna asfaltiranja nerazvrstanih cesta koja se obavljaju svake godine, uređenje dječjih igrališta kao i daljnja ulaganja u društvene domove.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba