U Zagrebu pala dilerska banda, policija kod njih našla hrpu kokaina i oružje

Objavljeno: 13.12.2023. zagorjeinternational

Na području Zagreba uhićeni su muškarci starosti 43, 35, 29, 25 i 25 godina. Nabavljali su drogu koju su dalje preprodavali, a policija je kod njih pronašla i oružje. Jedan od njih, državljanin Crne Gore, policiji je dao krivotvorene isprave.

Policija je utvrdila kako je osumnjičeni 25-godišnjak nabavljao veće količine kokaina koji je potom prodavao drugim preprodavačima među kojima je i drugi osumnjičeni 25-godišnjak koji je također dalje preprodavao drogu.

Pali su s velikom količinom droge

Nadalje, 43-godišnjak je pak od osumnjičenog 29-godišnjaka nabavljao automatsko oružje i streljivo, nakon čega je to oružje i streljivo dalje prodavao. Isti muškarac, utvrdila je policija, nabavljao je i veće količine kokaina koji je potom sakrivao, vagao i prepakiravao u stanu na području Zagreba. Pripremljenu drogu je dalje preprodavao drugim preprodavačima, među kojima je i osumnjičeni 25-godišnjak, koji je drogu sakrivao na svojoj adresi boravišta na području Zagreba kao i u svom automobilu. Osim toga, drogu je dalje preprodavao.

Policija je u ovoj akciji zaplijenila 614.9 grama kokaina, jedan automatski pištolj “Škorpion”, jedan pištolj, 18 komada pištoljskog streljiva i veći novčani iznos za koji se sumnja da je pribavljen prodajom droge.

Državljanin Crne Gore (35) nabavio je krivotvorenu osobnu iskaznicu i vozačku dozvolu koje je kao prave predao policiji prilikom utvrđivanja identiteta. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju sve osumnjičene osobe predane su pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnijeta je Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba