Platit će mu 1900 eura

HRT je za usluge koje mogu i sami obaviti, angažirala prijatelja urednice svojeg portala

Objavljeno: 11.12.2023. zagorjeinternational

HRT je u svrhu promocije njihove platforme ‘HRTi’ sklopio još jedan ugovor koji, piše Telegram, nema previše smisla. Naime, HRT je od osobe po imenu Matko Stanković naručio uslugu “kreiranje koncepta i teksta promo materijala te četiri trailera (foršpana)”, pa se postavlja pitanje zašto javna televizija, koja ima cijeli odjel za promociju i prezentaciju, angažira vanjske suradnike za “izradu koncepta i foršpana”. 

Nadalje, spomenuti Stanković je fizička osoba koja nema registriranu tvrtku za promociju nego je zaposlenik jedne PR agencije. Uz to, prijatelj je urednice HRT-ova portala Ivane Božanić koja pod sobom ima i platformu ‘HRTi’, a prema fotografijama objavljenim na društvenim mrežama, oni su dugogodišnji obiteljski prijatelji koji čak zajedno i ljetuju. 

Za ovaj će posao Stankoviću biti isplaćeno 1900 eura. 

Također, Telegram donosi i da je Ivana Božanić na HRT-u dobila posao urednice portala iako nije imala prijašnjeg uredničkog iskustva ni iz jednog medija. Ona je prije, zajedno sa Stankovićem, radila u PR agenciji u kojoj ovaj i dalje radi. 

Inače, Stanković je prvostupnik sociologije i kroatistike. U emisiji Nove TV “Provjereno” iz ožujka 2008. godine naveden je kao jedan od protagonista “vječnog studiranja” te je predstavljen kao fotograf koji je uspio diplomirati nakon 12 godina.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba