Više od 50 posto članova orkestra čine mladi glazbenici

ZABOK: Gradski puhački orkestar i prijatelji održali koncert za pamćenje

Objavljeno: 10.12.2023. zagorjeinternational

Gradski puhački orkestar Zabok u subotu je održao tradicionalni godišnji koncert pod nazivom ‘Orkestar i prijatelji’ u Osnovnoj školi Ksavera Šandora Gjalskog Zabok.

Večer za pamćenje

Bila je to ponovo večer za pamćenje jer je orkestar i ovog puta pripremio mnogobrojna iznenađenja. Amfiteatar Osnovne škole Zabok bio je premali da primi sve koji su bili zainteresirani za ovaj koncert mladih glazbenika koji su pod dirigentskom palicom maestra Marka Bobičanca izveli mnogobrojne poznate skladbe. Na koncertu su nastupili gosti: Puhački orkestar Lira iz Kraljevca na Sutli kojeg čine mladi i daroviti glazbenici uz dirigenta Igora Kralja koji su za ovu prigodu posložili odličan repertoar te domaći zabočki dečko vokalist Antonio Hranić koji je publiku razgalio poznatim hitovima.

Dodajmo kako su svirači izveli poznatu skladbu ‘Prolazi sve’ Jimmy Stanića kao sjećanje i zahvalu na pokojnog dirigenta Josipa Cmuka koji je kao dugogodišnji dirigent ostavio nemjerljiv i trajan doprinos promociji limene glazbe u Zaboku te široj i daljnjoj okolici.

Završni zajednički nastup bio je poseban i upečatljiv pod dirigentskom palicom umjetničkog voditelja Puhačkog orkestra ‘Pačetanci’ Franje Mraza.

Mladi glazbenici

Ono što je bilo svakako vidljivo na koncertu da više od pedeset posto članova čine mladi glazbenici koji dolaze iz glazbene škole tako da ne treba brinuti za budućnost ovog pomlađenog orkestra.

Na kraju koncerta riječi zahvale uputio je predsjednik Gradskog puhačkog orkestra Želimir Lež prije svega glazbenicima, njihovim obiteljima, Gradu Zaboku na potpori, donatorima i prijateljima.

Gradski puhački orkestar Zabok osnovan je 1986. godine, tijekom svoje bogate povijesti održao je brojne koncerte u Zaboku, ali i na mnogim gostovanjima u drugim dijelovima Hrvatske.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba