Prijavljen je za kazneno djelo počinjeno iz nehaja

Podignuta kaznena prijava protiv bivšeg ministra Banožića. Prijeti mu osam godina zatvora

Objavljeno: 08.12.2023. zagorjeinternational

Podignuta je kaznena prijava protiv bivšeg ministra Marija Banožića zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je poginula jedna osoba, potvrdila je policija. Prijavljen je za kazneno djelo počinjeno iz nehaja te mu prijeti kazna zatvora od jedne do osam godina, piše Index.hr.

– Nastavno na priopćenje od 11. studenoga 2023. godine u kojem smo izvijestili o prometnoj nesreći sa smrtno stradalom osobom, Policijska uprava vukovarsko – srijemska je 1. prosinca 2023. godine, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenika (1979.) podnijela kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima zbog kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće iz članka 227. st. 1., 2. i 6. Kaznenog zakona – piše policija. 

– Kazneno djelo za koje je prijavljen osumnjičenik, policija je kvalificirala u konzultaciji s nadležnim državnim odvjetništvom, a temeljem činjenica koje su utvrđene na mjestu događaja, ali i temeljem prikupljenih naknadnih saznanja. Također, zbog počinjenog prekršaja iz članka 163. st. 1. (nekorištenje pojasa) Zakona o sigurnosti prometa na cestama, osumnjičeniku je uručena obavijest o počinjenom prekršaju – dodaju iz policije. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba