Potpisan ugovor od 118.000 eura za izgradnju fotonaponskih elektrana

Varaždinske osnovne škole bit će energetski neovisne

Objavljeno: 07.12.2023. zagorjeinternational

Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj potpisao je u palači Patačić ugovore za izgradnju fotonaponskih elektrana za varaždinske osnovne škole. Tako će I., II., III., IV., V. i VII. osnovna škola Varaždin proizvoditi električnu energiju za vlastitu potrošnju.

Ugovor o gradnji fotonaponskih elektrana potpisan je s tvrtkom ‘Solektra d.o.o.’ koju je predstavljao direktor Goran Oreški, a vrijednost Ugovora je 118.860,77 eura.

Također, potpisan je i Ugovor za nadzor građevinskih radova fotonaponskih elektrana s tvrtkom ‘Tesla d.o.o.’ u vrijednosti 6380 eura bez PDV-a odnosno 7975 eura s PDV-om. 

Uz gradonačelnika Bosilja, predstavnike Grada te predstavnike izvođača, potpisivanju su nazočili i predstavnici Regionalne energetske agencije Sjever koja je provodila postupak javne nabave.

Projektom se planira instalacija fotonaponskih elektrana na šest osnovnih škola Grada Varaždina sljedećih snaga:

  • Sunčana elektrana I. osnovna škola Varaždin 25 kW
  • Sunčana elektrana II. osnovna škola Varaždin 25 kW
  • Sunčana elektrana III. osnovna škola Varaždin 40 kW
  • Sunčana elektrana IV. osnovna škola Varaždin 46 kW
  • Sunčana elektrana V. osnovna škola Varaždin 15 kW
  • Sunčana elektrana VII. osnovna škola Varaždin 25 kW

Sufinanciranje projekta osigurano je sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost s učešćem od 40 posto ukupno prihvatljivih troškova projekta postavljanja fotonaponskih elektrana na temelju Ugovora o neposrednom sufinanciranju projekta korištenja obnovljivih izvora energije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba