Da, i to je moguće

Marko (29) je osuđen i kažnjen jer nije pokosio svoje dvorište 

Objavljeno: 07.12.2023. zagorjeinternational

Marko (29) iz Nove Gradiške je na sudu proglašen krivim jer nije kosio dvorište oko svoje obiteljske kuće, a zbog toga je ovih dana i osuđen. U lipnju ove godine nije pokosio i time je učinio prekršaj iz Odluke o komunalnom redu Nove Gradiške.

Komunalno redarstvo izdalo je protiv njega obavezni prekršajni nalog na koji je Marko uložio prigovor pa je sve završilo na sudu, piše Danica.hr.

Sud je kao valjane dokaze prihvatio tri fotografije okućnice, kao i fotografije koje je priložio Marko u svom prigovoru, a posebice fotografije okućnice od 13. lipnja ove godine gdje je vidljivo da je doista zarasla u visoku travu.

Kao olakotnu okolnost sud je Marku uzeo prekršajno nekažnjavanje, kao i da je priložio fotografije okućnice od 26. lipnja gdje je vidljivo da je trava održavana i pokošena, kao i da je ove godine zbog velike količine kiše došlo do povećanog rasta.

Uz to, navodi sutkinja, Marko je u Njemačkoj i plaća košnju ispred kuće u Novoj Gradiški, ali mu okućnica ove godine nije pokošena iako je košnju platio nekome, što znači da inače brine o održavanju okućnice.

Ipak, mora platiti 40 eura kazne i 13,28 eura troškova prekršajnog postupka. Presuda je pravomoćna i na nju nema pravo žalbe.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba