Evo što donosi vrijeme Došašća

NOVI MAROF: Zajedničkim snagama Dječjeg vrtića ‘Anđeo’ i KUD-a, upaljena prva adventska svijeća

Objavljeno: 04.12.2023. zagorjeinternational

Iako je program Adventa u Marofu službeno počeo s predbožićnim sajmom koji se održao prethodnog vikenda, u subotu je zajedničkim snagama Dječjeg vrtića ‘Anđeo’ i KUD-a ‘Marof’ upaljena prva adventska svijeća kojim je označen početak Došašća i prigodnih blagdanskih događanja.

Nakon paljenja prve adventske svijeće, Kulturni centar ‘Ivan Rabuzin’ u Novom Marofu ugostio je tradicionalni godišnji koncert Kulturno-umjetničkog društva ‘Marof’. Na pozornici su se predstavile sve sekcije domaćeg folklornog društva, kao i gosti iz Nagykanizse iz susjedne Mađarske i Dubrovnika koji su donijeli atraktivne koreografije.

– Već tradicionalno KUD ‘Marof’ je u predbožićnim danima organizirao godišnji koncert na kojem su se predstavile sve sekcije našeg društva. Veseli nas jako veliki interes za ovaj koncert, jer su se tražile i karte više. Upravo zbog toga smo si dali truda i pripremili jedan bogat, šarolik i atraktivan program, uz atraktivne goste, te predstavili što se sve radilo tijekom godine – rekla je predsjednica KUD-a Dijana Kropek.

Gradonačelnik Siniša Jenkač smatra kako ‘Advent u Novom Marofu’ uvijek donosi posebne trenutke za Grad.  

– Paljenjem prve svijeće stvaramo toplu atmosferu koja nas povezuje u duhu blagdana. Uz to, godišnji koncert KUD-a svake godine donosi poseban pečat našem kulturnom životu te pridonosi bogatstvu kulturne baštine našega kraja – rekao je gradonačelnik Jenkač.  

‘Advent u Marofu’ ove godine donosi brojna događanja i proslave, a jedna od proslava je i 6. rođendan kina Marof, u sklopu čega kino organizira besplatne projekcije. Osim filmova, organizirane su i brojne kazališne predstave prigodne za blagdansko razdoblje.

Voditeljica ureda Turističke zajednice Grada Renata Horvatić istaknula je kako će se tradicionalno, svake subote paliti adventske svijeće u suradnji sa Župom sv. Antuna Padovanskog, dječjim vrtićima i udrugama.

– Prosinac je bogat događanjima u Novom Marofu. Svake subote pridružit će nam se izlagači, sa prigodnim blagdanskim programom. Bit će tu u narednim danima i Motomrazova i Božićne vožnje s vatrogascima, raznih tradicijskih događanja, predstava, Zimski Šic na bic i Šetnju Rabuzinovim bregima… Stoga pozivamo sve ljude dobre volje na ova vesela i pozitivna druženja – rekla je Horvatić

Blagdan svete Barbare, 4. prosinca, posebno će se obilježiti međunarodnom radionicom cvijeća od krep papira, dok će se blagdan Svete Lucije, 13. prosinca, obilježiti prezentacijom i degustacijom tradicijskih jela od kukuruznog brašna. Naravno, tu je i nezaobilazni blagdan svetog Nikole koji se obilježava 6. prosinca.

– Ove godine ‘Advent u Marofu’ nudi širok spektar događanja za sve posjetitelje. Izrazito smo ponosni na to što se naše udruge i gospodarstvenici aktivno uključuju u raznolikim blagdanskim proslavama – rekao je Jenkač.

Posljednji adventski tjedan rezerviran je za završne dječje i školske božićne priredbe, a svečani doček Nove godine u podne označit će službeni kraj Adventa u Marofu, uz nastup benda Vizija na vanjskoj pozornici Kulturnog centra ‘Ivan Rabuzin’.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba