Ubio jednog i ozlijedio još dvojicu

UŽAS U PARIZU: Muškarac napao nožem turiste kod Eiffelovog tornja – sve zbog Palestine

Objavljeno: 03.12.2023. zagorjeinternational

Muškarac je poginuo, a još dvoje ljudi je ozlijeđeno u napadu nožem i čekićem na ulici u središtu Pariza. Francuski ministar unutarnjih poslova Gérald Darmanin rekao je da je napadač ciljao turiste oko Quai de Grenelle, nedaleko od Eiffelovog tornja. Dodao je da je uhićen 26-godišnji francuski državljanin otprije poznat sigurnosnim službama, prenosi Index.

Osumnjičeni je prišao turističkom paru i nasmrt izbo njemačkog državljanina. Muškarca je potom lovio, a onda čekićem napao druge dvije osobe prije nego što je zaustavljen elektrošokerom i uhićen. Ozlijeđene je zbrinula hitna pomoć.

Darmanin je rekao da je navodni napadač uzvikivao “Allahu Akbar”, što na arapskom znači “Bog je velik”, a kasnije je rekao policiji da je uznemiren jer “toliko muslimana umire u Afganistanu i Palestini”.

Rekao je da je osumnjičenik 2016. osuđen na četiri godine zatvora zbog planiranja zasebnog napada i da je bio na popisu francuskih sigurnosnih službi. Također se zna da je muškarac patio od psihijatrijskih poremećaja

Ured tužitelja za borbu protiv terorizma rekao je da je preuzeo istragu. Pišući na X-u, nekadašnjem Twitteru, francuski predsjednik Emmanuel Macron izrazio je sućut svima onima koji su pogođeni “terorističkim napadom” i zahvalio hitnim službama na njihovoj reakciji.  

– Nacionalno protuterorističko tužiteljstvo bit će odgovorno za rasvjetljavanje ovog slučaja kako bi pravda bila zadovoljena u ime francuskog naroda – rekao je.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba