Stiže hladna fronta. Idemo u minus

U Hrvatsku stižu debeli minusi, sredinom tjedna i snijeg!

Objavljeno: 24.11.2023. zagorjeinternational

Val arktičke hladnoće kreće se prema istočnoj, središnjoj i jugoistočnoj Europi. Na Balkanu se idućeg tjedna očekuju moćne zimske oluje, javlja specijalizirani portal Severe weather. Ako ste među onima koji se vesele snijegu, najviše šanse za njega su idućeg utorka na području Like i Gorskog kotara. Pokoja pahulja mogla bi završiti i na Kvarneru.

Navode kako će hladno vrijeme s Arktika prvo stići do Grčke, a zatim će ojačati prema Bugarskoj, Rumunjskoj, Ukrajini… Sa subote na nedjelju očekuje se veća količina snijega u nabrojanim državama. Ponegdje bi moglo pasti i do pola metra u 48 sati, piše Severe Weather, prenosi 24sata.

Što se tiče Hrvatske, nešto snijega se kod nas očekuje već sutra…

– U noći i ujutro oblačno s kišom, u gorju susnježicom i snijegom uz moguće stvaranje tanjeg snježnog pokrivača. Malo snijega može pasti i u nizinama. Popodne smanjenje naoblake uz sve rjeđu oborinu. Vjetar slab, u drugom dijelu dana i umjeren sjeverni i sjeverozapadni, ponegdje s jakim udarima. Na Jadranu umjerena do jaka bura i sjeverni vjetar, mjestimice s olujnim udarima, a krajem dana na sjeveru okretanje na sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od -1 do 4, na moru od 5 do 10, a najviša dnevna između 3 i 7 na kopnu te od 9 do 13 °C duž obale. Navečer jače zahladnjenje – piše DHMZ u svojoj prognozi za subotu.

A nešto snijega će u našim krajevima biti i idućeg tjedna, kad nas očekuju temperature ‘debelo’ ispod nule. Zagrepčani će se tako već u nedjelju probuditi u minusu, a temperatura cijeli dan neće prelaziti pet stupnjeva Celzijevih.

Slično vrijeme nastavit će se u Zagrebu i cijelog idućeg tjedna, a izuzetak je utorak kad je za cijeli dan najavljena kiša. Kako se idući tjedan bude bližio kraju, tako će padati temperature. Idućeg četvrtka u Zagrebu se očekuje jutarnja temperatura od minus sedam stupnjeva Celzijevih. 

Gotovo iste vremenske uvjete kao Zagreb idućeg tjedna imat će i Krapina. S tim da će ovdje možda biti za stupanj ili dva toplije, ali i dalje ispod nule…

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba