Neviđena scena u jednoj zagrebačkoj školi

Grijanja nema, djeca se smrzavaju, ali se Mercedes uredno puni na struju

Objavljeno: 24.11.2023. zagorjeinternational

Roditelji učenika Osnovne škole Ivanja Reka za portal Index.hr. rekli su da se njihova djeca žale da u školi već dva tjedna ne radi grijanje te da na nastavi sjede u jaknama i pokriveni dekama. U nekoliko su navrata kontaktirali i v.d. ravnateljice Dubravku Crnić, no da problem i dalje nije riješen.

– Obećano je da će raditi dizalice topline, ali one ne rade i na nastavi je i dalje hladno, pogotovo kod malih razreda, od 1. do 4. – napisali su roditelji u mailu kojeg su poslali redakciji Indexa.

Tražili su da se djeci barem upale električne grijalice, no v. d. ravnateljice rekla da struja nije dovoljno jaka”.

S druge strane, izgleda da je dovoljno jaka da napuni električni Mercedes. 

– Automobil koji se vidi na snimci nije školski, ne zna se čiji je, ali je uredno prikopčan na školsku utičnicu i krade školsku struju – stoji dalje u mailu. 

Ravnateljica je pak na sve odgovorila da grijanja nema od petka zbog eksplozije u kotlovnici.

– Imam potrebu reagirati na netočne informacije koje su pojedini predstavnici u Vijeću roditelja poslali svojim razredima. U petak smo imali eksploziju u kotlovnici u Ivanjoj Reci (još uvijek se ne zna uzrok) i zbog sanacije štete nećemo imati grijanje (radit ćemo s dizalicama topline) i tople vode u sanitarnim čvorovima. I u petak i jučer se radilo na otklanjanju kvara jer smo odmah odreagirali prema Gradskom uredu za obrazovanje i izašla je na teren tvrtka za hitne intervencije, ali će trebati nekoliko dana da se isti sanira jer trebamo nove dijelove za dimnjak i ponovo sastavljanje dimnjaka i namještanje kotlova – odgovorila je ravnateljica roditeljima. 

Upit je ravnateljici poslao i Index.hr., a ravnateljica je odgovorila:

– U srijedu smo uspješno pokrenuli grijanje putem dizalica topline, međutim, kako smo velika škola, a primarno se grijemo putem podnog grijanja, bilo je potrebno neko vrijeme da sustav dosegne puni kapacitet. Već danas u školi je temperatura zadovoljavajuća i na propisanim razinama. Sanaciju plinskog dijela sustava grijanja očekujemo u narednih desetak dana, čim pristignu svi naručeni potrebni dijelovi. Nastavno na upit o punjenju električnog automobila na školsku struju, odmah po saznanju o neovlaštenom punjenju auta od strane jednog našeg djelatnika pokrenuli smo postupak izdavanja odgovarajuće mjere – odgovorila je. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba