Ljudi su na prvom mjestu

Općina Konjščina i ove će godine isplaćivati božićnice i to veće nego lani

Objavljeno: 23.11.2023. zagorjeinternational

Kako bi svojim najpotrebitijim mještanima olakšala nadolazeće božićne i novogodišnje blagdane, Općina Konjščina i ove je godine u svojem proračunu osigurala sredstava za podjelu jednokratne novčane pomoći.

S obzirom na to da će ovogodišnji blagdani za mještane biti nikad izazovniji zbog porasta cijena, u Općini su donijeli odluku o povećanju naknade. Naime, Općina je prošle godine isplaćivala 200 kuna božićnice umirovljenicima čije mirovine su bile do 1500 kuna, dok su ove godine taj iznos odlučili povećati na 40 eura za umirovljenike čija je mirovina do 300 eura.

Mali je to znak pažnje najugroženijim mještanima kojima u Općini na ovaj način žele bar u maloj mjeri olakšati blagdane. Kako je istaknula načelnica Anita Krok, povećanje cijena i cenzus postignut je u dogovoru s općinskim predstavnicima umirovljenika.

 – Osim umirovljenicima, Općina će božićnice isplaćivati i djeci s invaliditetom, onkološkim bolesnicima, korisnicima zajamčene minimalne naknade kao i udomiteljskim obiteljima. Kao i prošle godine, u taj dio uključuju se i poduzetnici sa svojim donacijama – rekla je načelnica Krok.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba