Zbog problema u proizvodnji

NESTAŠICA: Ljekovitog laka za nokte neće biti čak do proljeća

Objavljeno: 23.11.2023. zagorjeinternational

Farmaceutska tvrtka Belupo prijavila je nestašicu dva često korištena lijeka, a razlozi su povezani s proizvodnjom, piše Danica.

Belupo je tako naveo kako lijeka Amofin 50 mg/ml, ljekovitog laka za nokte amorolfinklorid, neće biti od 21. studenoga do 1. travnja iduće godine. Problem je vjerojatno u nabavi sirovine za taj lijek.

Inače, Amofin je namijenjen liječenju gljivičnih infekcija noktiju. Lijek sadrži djelatnu tvar amorolfin (u obliku amorolfinklorida) koji pripada skupini lijekova pod nazivom antimikotici. Amorolfin uništava široki spektar gljivica koje uzrokuju infekcije nokta.

Osim toga, prijavljena je i nestašica Belupova lijeka Kllotas 0,5 mg/0,4 mg tvrde kapsule dutasterid,tamsulozinklorid. Neće ga biti od 21. studenoga do 15. siječnja, a razlozi su također povezani s proizvodnjom.

Kllotas se koristi u liječenju muškaraca s dobroćudnim povećanjem prostate (benignom hiperplazijom prostate), odnosno s nekancerogenim rastom prostate koji je uzrokovan povećanim lučenjem hormona dihidrotestosterona.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba