Inače, prošlog mjeseca im je blokirana firma

Odvjetnik iz Varaždina Oleg Uskoković i nećak Vladimira Šeksa kupuju poznati riječki ‘Novi list’

Objavljeno: 15.11.2023. zagorjeinternational

Riječki Novi List uskoro bi trebao dobiti novog vlasnika. Naime, kako javlja portal Fiuman.hr, Vijeće za elektroničke medije (VEM) se, po zamolbi AZTN-a, očitovalo o dopuštenosti koncentracije poduzetnika Media Solutions d.o.o. i Novog lista d.d. ističući kako ”kapitalna i personalna povezanost ne narušava pluralizam i raznovrsnost elektroničkih medija”, prenosi Regionalni.

U odluci VEM-a ističe se i kako Media Solutions nije pružatelj medijske usluge, a da je Novi list pružatelj elektroničke publikacije te da i ”bilo koji drugi vid organizacijske kontrole nad drugim poduzetnikom” ne narušava pluralizam i raznovrsnost medija.

Potpredsjednica HND-a Chiara Bilić,, istražila je pozadinu osječke tvrtke Media Solutions i provjerila tko vodi to poduzeće. Jedan od suvlasnika Media Solutions je tako Bojan Divjak, nećak HDZ-ova Vladimira Šeksa, drugi je Oleg Uskoković.

Riječ je, kako podsjeća Regionalni, o Dubrovčaninu s varaždinskom adresom koji, prema poslovnim registrima, trenutno ima brojne, uglavnom vlasničke, direktorske i prokurističke funkcije u više desetaka poduzeća.  

Inače, osječkoj tvrtki koja kupuje Novi list račun je blokiran još od prošlog mjeseca.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba