Iskrene čestitke svima

Pobjednici talent showa “Max sucht den Superstar II” Luka Kolenko iz Varaždina i Hana Cizel i Ella Inkret iz SŠ Krapina

Objavljeno: 14.11.2023. zagorjeinternational

Više od 80 učenika srednjih škola iz šest hrvatskih županija oduševilo je svojim izvedbama u Glazbenoj školi u Varaždinu, gdje je deveti put održan talent-show na njemačkom jeziku “Max sucht den Superstar II”.  

Organizatori su i ove godine bili Gospodarska škola Varaždin i udruga “Ekult”, a pokrovitelj Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Na kreativnom natjecanju na njemačkom jeziku srednjoškolci su izveli čak 21 točku, od čega tri scenske, a sve ostalo su bili glazbeni brojevi. 

Posao ocjenjivača bio je izuzetno zahtjevan, jer je trebalo izabrati najbolje među odličnima.   

Prvo mjesto u pojedinačnoj konkurenciji osvojio je Luka Kolenko iz Varaždina sa svojom autorskom pjesmom “Phönix – nie wiederzusehen”. Prvo mjesto u ekipnoj konkurenciji osvojili su učenici Srednje škole Krapina Hana Cizel i Ella Inkret s pjesmom “Das Leben ist schön”. Drugo mjesto pripalo je učenicima Glazbene škole u Varaždinu Karli Levak i Antoniju Martinčiću koji su izveli “Wenn du zu mir kommst”, pjesmu Olivera Dragojevića prepjevanu na njemački, dok su treći bili učenici Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac s izvedbom pjesme “Tage wie diese”. Među scenskim nastupima, najboljim je proglašen onaj Srednje škole Konjščina pod nazivom “O, Luka, Luka, warum bist du Luka”.  

Miljenikom publike proglašen je pak Martin Plavec Marković iz Gospodarske škole Varaždin koji je izveo pjesmu Bakstreet Boysa prepjevanu na njemački, “Ich will’s genau so”. 

– Neopisiva je bila atmosfera na ovom devetom po redu talent showu, s toliko pozitivne energije na jednom mjestu, zajedništvom učenika, njihovih mentora i svih koji su pljeskom nagradili nastupe. Hvala Glazbenoj školi u Varaždinu na gostoprimstvu i profesionalnim nastupima učenika flaute pod vodstvom profesorice Melanije Gradečak, gitaristima profesora Morena Vincekovića te klaviristima koje je za nastup pripremila profesorica Lea Šantek, a koji su glazbom unijeli radost i u mislima skratili vrijeme iščekivanja rezultata – istaknula je ravnateljica Gospodarske škole Varaždin Jasminka Kelemen.   

Zahvalila je i Melaniji Klarić, voditeljici projekta “Max sucht den Superstar II” koji povezuje i unapređuje suradnju između svih koji su zainteresirani za aktivno uključenje u rad na promociji njemačkog jezika i višejezičnosti te potiče osobni i profesionalni razvoj svih sudionika, posebno mladih. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba