HUM NA SUTLI: Proračun Općine za iduću godinu će biti čak 3,6 milijuna eura

“Najveći dio izdvojit ćemo za dogradnju vrtića”

Objavljeno: 10.11.2023. zagorjeinternational

U Humu na Sutli, kao i u svim drugim jedinicama lokalne samouprave, u tijeku je izrada proračuna za narednu godinu.  

Kako je za Radio Stubicu istaknuo načelnik Zvonko Jutriša, na idućoj sjednici Općinskog vijeća koja je planirana za idući tjedan, planirana je i prva projekcija proračuna za 2024.  

Dodao je kako je proračun planiran u većem iznosu od onog koji je bio do sada, odnosno 3,6 milijuna eura. Veliki dio tog proračuna čini i akumulirani višak iz prethodnih godina koji je namijenjen izgradnji, odnosno dogradnji i rekonstrukciji dječjeg vrtića, posebno ne bude li značajnijih potpora države.  

– To je za nas ozbiljna, investicija, sigurno najveća u ovom periodu. Pretpostavljamo da će se vrijednost radova kretati oko 10 ili 11 milijuna kuna, pa je onda sukladno tome i najveći dio proračunskih sredstava za narednu godinu predviđen za izgradnju, odnosno dogradnju novih vrtićkih kapaciteta – rekao je Jutriša. 

Istaknuo je i kako Ministarstvo znanosti potpomaže ovaj projekt s pola milijuna eura, a ostali iznos od 1,5 milijuna eura je praktički trošak vlastitih proračunskih sredstava Općine.

Svi ostali proračunski elementi na bazi su dosadašnjih planiranja, rekao je načelnik, međutim dodao je kako svi proračunski korisnici mogu očekivati i malo više sredstava, nego do sada. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba