Hoćete li plaćati 12.99 eura mjesečno ili gledati oglase?

VELIKA PROMJENA: Pretplata na Instagramu i Facebooku stigla i u Hrvatsku

Objavljeno: 09.11.2023. zagorjeinternational

Kao što je i najavljeno, nakon što je isto već učinio Elon Musk s nekadašnjim Twitterom, današnjim X-om, Meta uvodi pretplatu za najpopularnije društvene mreže.

Meta nudi dvije opcije, pa se tako možete pretplatiti za upotrebu svojih korisničkih računa za Facebook i Instagram bez oglasa, počevši od 12.99 eura mjesečno, uključujući primjenjive poreze, a kako stoji u objavi, vaše informacije neće se upotrebljavati za oglase. Druga opcija je besplatno korištenje mreže uz oglase, prenosi Index.

Meta nudi dvije opcije

Na Meti će vam iskočiti pop-up notifikacija te ispisati sljedeće:

– Mijenjaju se zakoni u vašoj regiji, pa predstavljamo novi odabir u vezi s načinom na koji vaše informacije upotrebljavamo za oglase. Prije potvrde odabira saznat ćete više o tome kako svaka mogućnost utječe na vas – piše na društvenoj mreži.

Prva opcija koja vam se nudi je da se pretplatite se za upotrebu bez oglasa.

– Pretplatite se za upotrebu svojih korisničkih računa za Facebook i Instagram bez oglasa, počevši od 12.99 € mjesečno (uključujući primjenjive poreze). Vaše informacije neće se upotrebljavati za oglase – piše.

Druga opcija je besplatno korištenje mreže uz oglase.

– Otkrivajte artikle i robne marke putem personaliziranih oglasa dok besplatno upotrebljavate svoje korisničke račune za Facebook i Instagram. Vaše informacije upotrebljavat će se za oglase – piše u pop-up notifikaciji.

Meta je već ranije najavila da će korisnicima u Europi ponuditi plan pretplate za Facebook i Instagram bez reklama sukladno propisima Europske unije. Na ovaj način Meta se pokušava uskladiti s propisima Europske unije zbog kojih joj prijeti ograničavanje mogućnosti personalizacije oglasa za korisnike bez njihovog pristanka.

TikTok i “X”

Pretplatu je ranije počeo testirati i TikTok, ali zasad samo u SAD-u. Ondje su neki korisnici već dobili opciju da se pretplate na TikTok za 4.99 dolara. Oni koji odaberu besplatnu verziju mogu nastaviti koristiti aplikaciju, ali uz prikazivanje oglasa.

Donedavni Twitter, sadašnji “X” već je uveo pretplatu. Pretplata na Netflix košta 7.99 eura, Spotify naplaćuje oko 11 eura, a YouTube oko 12 eura.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba