Nevjerojatno

HRT otpustio studentice jer su se žalile na kašnjenje honorara, žena koja ih je otpustila dobiva povišicu

Objavljeno: 07.11.2023. zagorjeinternational

Telegram doznaje kako će glavna urednica HRT-ovog portala, Ivana Božanić, od iduće godine dobiti povećanje plaće s 2300 na 2600 eura. Inače, Božanić je nadavno otpustila studentice koje su se požalile na činjenicu da im neprekidno kasni honorar. Uz to, redovno koristi službeno vozilo, iako je upitno kako joj je ono dodijeljeno.

Božanić, inače magistrica bohemistike i informacijskih znanosti, prošla je na natječaju za glavnu urednicu raspisanom lani 25. veljače. Za taj posao tražilo se pet godina iskustva na uredničkim poslovima, a to ne proizlazi iz životopisa koji je ona priložila. Ona je za tvrtku ‘Human’ uređivala samo PR objave. Potom je radila kao projektni menadžer u IT sektoru Konzuma te je od tamo došla na HRT. Imenovao ju je ravnatelj Robert Šveb na prijedlog ravnateljice HRT-ova programa Marije Nemčić.

Što se povećanja plaće tiče, iz HRT-a tvrde da nije povećana plaća urednici Božanić, nego je povećan koeficijent za mjesto Glavnog urednika portala. Dodaju da je pritom povećan i koeficijent za radno mjesto Glavnog urednika radijskih programa te dodaju kako je to u skladu s novim Pravilnikom o unutarnjem ustroju HRT-a koji stupa na snagu u siječnju iduće godine.

– Kolegica Ivana Božanić, kao Glavna urednica portala i nelinearnih medijskih usluga HRT-a, koristi ono što joj tim radnim mjestom i pripada i ništa više od toga – kažu iz HRT-a u odgovoru Telegramu. Otkrili su i kako Božanić koristi Renault Talisman iz 2021. “koji joj je dodijeljen i koji je bio slobodan”.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba