Postoji sumnja da je riječ o trovanju pićem

Četvrti slučaj trovanja, još jedan mladić primljen u KBC Zagreb. BEROŠ: Pijte vodu

Objavljeno: 07.11.2023. zagorjeinternational

Nakon što je u Rijeci jedna osoba završila u bolnici zbog sumnje na ozljedu jednjaka zbog konzumacije kontaminirane mineralne vode u jednom kafiću, potvrđena su još tri nova slučaja trovanja u Zagrebu, piše Index.

Policija je provela izvide na zagrebačkom Prirodoslovno-matematičkom fakultetu gdje se mladić otrovao pićem.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo primio je uzorke bezalkoholnog pića koje im je dostavila Sanitarna inspekcija nakon očevida u riječkom kafiću gdje je nedavno pozlilo jednoj osobi te će rezultati analize biti dostavljeni Državnom inspektoratu.

Ministar zdravstva Vili Beroš je na pitanje novinara mogu li građani biti sigurni odgovorio:

– Ja to u ovom trenutku ne mogu reći, niti itko može reći. Imamo dva pića u dva grada, punjena u dvije zemlje… Najbolje je piti vodu – kazao je Beroš.

Slučaj četvrtog pacijenta u Hrvatskoj potvrdio je za Dnevnik Nove TV Rajko Ostojić, specijalist gastroenterologije i hepatologije te predstojnik Zavoda za gastroenterologiju KBC-a Zagreb.

– Oko 20 sati zaprimili smo pacijenta. Riječ je o muškoj mlađoj osobi koja je u klinički dobrom stanju, obrada je u tijeku i za sada izlgeda klinički dobro – rekao je Ostojić, dodavši kako postoji sumnja da je riječ o trovanju pićem te dodao da se čeka detaljna obrada.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba