Varaždinska županija u top tri po povlačenju sredstava po broju stanovnika

KZŽ među tri najbolje županije po rastu povučenog novca iz EU fondova

Objavljeno: 03.11.2023. zagorjeinternational

Krapinsko – zagorska županija je, prema objavljenoj analizi portala Župan.hr, treća najbolja županija u Hrvatskoj po rastu povučenog novca iz Europske unije u 2022. godini. Na prvom je mjestu Osječko – baranjska županija, a druga je Šibensko – kninska. 

U analizi se ističe kako je Krapinsko – zagorska županija u 2022. godini povukla 54.403.855 eura iz Europskih fondova, odnosno 68,03 posto više u odnosu na 2021. godinu.  

U relativnom iznosu, najveći rast povučenog novca imala je Šibensko – kninska županija, 136,78 posto, slijedi Osječko – baranjska županija s rastom od 81,77 posto, te Krapinsko – zagorska županija sa 68,03 posto na trećem mjestu. 

Nadalje, prema podacima, Varaždinska je županija, uz Virovitičko – podravsku, povukla najviše sredstava po stanovniku iz EU fondova u odnosu na ukupno povučena sredstva svih županija. U brojkama, Virovitičko – podravska županija povukla je 797, 83 kune, a nešto manje povukla je Varaždinska županija, 685,35 kuna. U postocima, najveći udio povučenih EU sredstava je imala Osječko – baranjska županija, 8,14 posto, a Varaždinska je županija ovdje također na drugom mjestu sa 6,65 posto. 

Ove je rezultate komentirao i župan Željko Kolar.

– Mi smo uvijek znali da naša Zagorska razvojna agencija i Poduzetnički centar, naši upravni odjeli i svi koji se bave pripremom i provedbom EU projekata, rade sjajan posao. Prije mjesec dana smo, četvrtu godinu za redom, osvojili priznanja u izboru za najbolji europski projekt, a sada je i ova analiza pokazala da se spremno suočavamo s novim izazovima te da naš uspjeh prepoznaju i drugi – poručio je župan Kolar. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba