Luka Modrić je 10. najbolji igrač svijeta u protekloj sezoni

ZASLUŽENO? Dvojica Hrvata našla se u užem izboru za Zlatnu loptu – fanovi nisu zadovoljni

Objavljeno: 31.10.2023. zagorjeinternational

Dva hrvatska reprezentativca bila su među 30 nominiranih za Zlatnu loptu, nagradu za najboljeg nogometaša svijeta u sezoni 2022./2023. koju dodjeljuje France Football. Radi se o Luki Modriću i Jošku Gvardiolu. Mladi branič Manchester Cityja završio je u izboru na 25. mjestu, dok je Modrićev plasman na čak deseto mjesto jako iznenadio brojne nogometne fanove, piše Index.

Jedan dio njih smatra da je riječ o previsokom plasmanu i da je ono uvjetovano isključivo njegovim statusom zvijezde i trećim mjestom na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Kako podsjeća Index, prošle sezone, za koju se ova Zlatna lopta i dodjeljivala, Modrić je bio tek deseti igrač Reala po minutaži. U prvenstvu je imao četiri pogotka i tri asistencije u 33 nastupa, dok je u Ligi prvaka dvaput zabio gol, a jednom ga namjestio. Također, nijedno od dva najvažnija natjecanja s Realom nije osvojio te se može pohvaliti “tek” s Kupom Kralja.

To su glavni razlozi zašto puno nogometnih fanova na društvenim mrežama smatra kako su njegov učinak i igre u prošloj sezoni precijenjeni. Pišu to obični navijači, velike fan stranice, ali i pojedini strani novinari. Većina tih komentatora uspoređuje Modrića s francuskim reprezentativcem Antoineom Griezmannom i njemačkim kapetanom Ilkayem Gundoganom. Napadač Atletico Madrida završio je 21. u izboru, a veznjak Barcelone završio je 14.

– Nema šanse da je Modrić bio bolji od Gundogana. Može li mi netko napisati jedan trenutak po kojem ćemo ga pamtiti prošle sezone – napisao je 47, jedna od fan stranica Manchester Cityja s 40 tisuća pratitelja.

Neil Gardner, australski novinar kojeg prate 92 tisuće ljudi, stavio je razliku u poretku između Modrića i Gundogana uz nekoliko emotikona koji se smiju. Nakon toga je napisao: Kako je Modrić u top 10?

– Jedini razlog zašto je Modrić ispred Griezmanna je Realov PR – piše jedna navijačka fan stranica.

S druge strane, ima jako puno fanova koji su odali počast Modriću zbog dugotrajnosti kao i činjenici da je jedini osvajač Zlatne lopte koji i dalje igra u Europi. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba