HNS-ov zastupnik o višegodišnjem problemu grada s balama otpada

ŠTROMAR: Varaždin će napokon prodisati!

Objavljeno: 25.10.2023. zagorjeinternational

Saborski zastupnik HNS-a Predrag Štromar napisao je na svom Facebook profilu objavu vezanu uz balirani otpad koji se nalazi u mjestu Brezje pored Varaždina. Sama objava poprilično je duga i tiče se problematike sanacija lokacije Brezje i javne nabave. 

Facebook objavu prenosimo u potpunosti. Što je sve naveo zastupnik Štromar pročitajte u nastavku.

– ZBOGOM BALE

Čini se da se ovih dana ipak nazire svjetlo na kraju tunela.

Naime, nakon što je samo u posljednjih pet godina gradska vlast Varaždina za rješenje baliranog otpada planirala prvo kupiti MBO (2018.), zatim pokušala staviti van snage i ugovor iz 2008. i koncesiju iz 2013. (2019.), pokušala kroz „integralnu nagodbu“ spojiti ugovor iz 2008. i koncesiju iz 2013. (2020.), odustala od tog rješenja i okrenula se Programu sanacije lokacije Brezje iz 2019. godine kao zadnjem spasonosnom rješenju (2021.) te 2022. godine ponovno provela postupak javne nabave na kojem opet posao dobiva CE-ZA-R (kao i 2013.), samo ovog puta otpad ne ide na odlagalište, nego na obradu u MBO pogon (isti onaj zbog kojeg su Čehok i Patafta završili u istražnom zatvoru i kojeg je kasnije Patafta prodao CE-ZA-R-u) konačno dolazimo do rješenja problema, a koji neće isprazniti džepove građana našeg grada. 

I ne, ne govorim ovdje o tehničkom rješenju odvoza bala, već o financiranju istog. Intenzivirao sam i poticao rješavanje ovog problema posljednje dvije godine kod koalicijskih partnera, pa će tako uskoro Vlada donijeti odluku o sufinanciranju odvoza bala iz Brezja i time trajno riješiti ono što je već odavno trebalo biti riješeno! 

Zahvaljujem se svim uključenim stranama, a posebice Vladi i premijeru Plenkoviću koji je pokazao razumijevanje za problem varaždinskog smeća. Iako se sve ovo moglo riješiti još prije desetak godina da je bilo razumijevanja od strane koalicijskih partnera Kukuriku koalicije, ovog puta riješilo se bez obzira na to tko sjedi u kojoj fotelji jer građani Varaždina i Varaždinske županije to zaslužuju! 

Varaždin će napokon prodisati! – napisao je zastupnik Štromar na svojem Facebook profilu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba