U Konjščini se priprema dokumentacija za cijeli niz natječaja

KROK: ŽUC je napokon prepoznao važnost ceste na  “Belom bregu” koja spaja KZŽ s gradom Zagrebom

Objavljeno: 24.10.2023. zagorjeinternational

Priprema dokumentacije za prijavu na razne natječaje, kao i priprema natječaja odnosno javne nabave za izvođenje radova, jedan je od trenutnih važnijih poslova na području Konjščine.  

Priprema se javna nabava za izvođača radova na izgradnji dječjeg vrtića, investicije vrijedne gotovo pet milijuna kuna.

 – Nadam se da ćemo ugovor s izvođačima potpisati do početka siječnja te da će biti realni u svojim cijenama – istaknula je načelnica Anita Krok za Radio Stubicu. 

Posljednjih tjedana predstavnici općine su obilazili teren radi izrade troškovnika za asfaltiranje nerazvrstanih cesta rad uvrštavanja u prijedlog proračun za narednu godinu. Potom će uslijediti i sklapanje ugovora s mještanima radi sufinanciranja radova. 

Krenula je izrada projektno-tehničke dokumentacije za sanaciju dva klizišta, a projektira se i garaža za DVD u Gornjoj Konjščini. Osim toga kreće i sanacija nekih županijskih prometnica.

– ŽUC je napokon prepoznao važnost ceste na tzv. “Belom bregu”. To je cesta koja spaja KZŽ s gradom Zagrebom. Radovi kreću uskoro, a na nakon toga nam slijedi rekonstrukcija ceste od Jertovca prema Husincu i ceste u Donjoj Batini. Ovih dana završavaju i radovi na spojnoj cesti od grada Zlatara prema Gornjoj Konjščini, prema Vižanovcu – istaknula je načelnica.

Dodala je kako veliki problem predstavlja državna cesta DC 540.

– Prošli tjedan smo uputili požurnicu Hrvatskim cestama i sada čekamo odgovor. S poduzetnicima koji imaju pogone uz tu prometnicu dogovoreno je da ćemo zajedno uputiti pismo prema nadležnom Ministarstvu da se krene s radovima – zaključila je načelnica Krok.  

U Općini spremno čekaju i natječaje iz programa Mjera ruralnog razvoja na koje će prijaviti sanaciju ceste Sačeri – Klimen i Dom u Galovcu

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba