U vožnji gotovo da više koristimo mobitel nego pojas

Zagorska policija provela pojačani nadzor uporabe pojasa i mobitela tijekom vožnje. Rezultati su poražavajući

Objavljeno: 18.10.2023. zagorjeinternational

Protekli tjedan u organizaciji europske mreže prometne policije ‘ROADPOL’, u razdoblju od 9. do 15. listopada, provedena je operativna akcija usmjerena na nadzor uporabe sigurnosnog pojasa tijekom vožnje, mobitela i drugih uređaja.

– Tijekom pojačanog nadzora na području u nadležnosti Policijske uprave krapinsko – zagorske kontrolirano je 620 vozila, utvrđena su ukupno 292 prometna prekršaja od čega izdvajamo 99 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 46 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom, dok od ostalih prekršaja izdvajamo 38 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja vozila i 23 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola – izvijestili su iz policije.

S obzirom na to da je utvrđen znatan broj prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela za vrijeme vožnje, policija apelira na vozače i putnike da na prednjim i stražnjim sjedalima vozila koriste sigurnosni pojas, a vozače da ne koriste mobitel za vrijeme vožnje. Ako ga već moraju koristiti, iz policije dodaju da pritom upotrebljavaju napravu koja omogućava njegovo korištenje bez upotrebe ruku.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba