UEFA pokrenula disciplinski postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza

Uhićeno još 12 osoba zbog izgreda na utakmici Hrvatske i Turske u Osijeku

Objavljeno: 15.10.2023. zagorjeinternational

Ukupno 24 osoba privedeno je nakon incidenta koji se dogodio prošlog četvrtka u Opus Areni, a policija je potvrdila kako se kriminalističko istraživanje nastavlja.

Dvanaest je osoba uhićeno jutros na području Osijeka i Vinkovaca, a koji se povezuju s izgredima na nogometnoj utakmici hrvatske i turske reprezentacije odigranoj u četvrtak na osječkoj Opus areni. O uhićenjima se ove nedjelje oglasila i osječko-baranjska policija, navodeći kako će svi uhićeni nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja biti dovedeni pred nadležni prekršajni sud – donosi Večernji list.

– Danas, 15. listopada na području Policijske uprave osječko-baranjske i vukovarsko srijemske uhićeno je 12 osumnjičenih osoba zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima tijekom odigravanja nogometne utakmice između reprezentacija Hrvatske i Turske na “Opus Areni” u Osijeku dana 12. listopada 2023. – objavila je policija te dodaju:

A kako su iz PU osječko-baranjske ranije izvijestili, prije, za vrijeme i nakon utakmice policija je postupala prema 14 osoba zbog sumnje u protupravna ponašanja kažnjiva po Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 11 osumnjičenih osoba policija će privesti nadležnom sucu za prekršaje. Kriminalističko istraživanje zbog izvođenja neprimjerene pjesme tijekom odigravanja utakmice od strane grupe gledatelja na stadionu se nastavlja – priopćila je policija u petak.

Dan kasnije, izvijestila je kako je uhićen i 12. osumnjičeni zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima. Svi osumnjičeni su privedeni na Općinski sud Osijek, Prekršajni odjel. Uhićenja se, očito, nastavljaju, a sada se radi o ukupno 24 privedenih navijača.

Inače, krovna europska nogometna organizacija, Uefa, pokrenula je disciplinski postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza nakon utakmice Europskih kvalifikacija između Hrvatske i Turske koja je odigrana na stadionu Opus Arena u Osijeku. Nakon izvještaja delegata utakmice, Uefa je pokrenula disciplinski postupak zbog korištenja pirotehničkih sredstava od strane hrvatskih navijača, a naknadno je, nakon izvještaja FARE-a, pokrenut i disciplinski postupak zbog rasizma i diskriminacije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba