Vozač se zabio u zgradu usred grada

FOTO: U novoj nesreći autobusa u Veneciji ozlijeđeno 15 ljudi

Objavljeno: 15.10.2023. zagorjeinternational

Električni autobus u zavoju je izletio s ceste i zabio se u stambenu zgradu. Nitko nije životno ugrožen.

Petnaest osoba ozlijeđeno je u subotu navečer u autobusnoj nesreći u venecijanskom okrugu Mestre u sjevernoj Italiji, nešto više od tjedan dana nakon što je 21 osoba poginula u drugoj autobusnoj nesreći, donosi 24sata.

Tvrtka ‘La Linea’

Policija je priopćila da je električni autobus u zavoju izletio s ceste i zabio se u stambenu zgradu. Nitko nije životno ugrožen.

Gradonačelnik Venecije Luigi Brugnaro rekao je u objavi na društvenim mrežama da će korištenje svih autobusa koji pripadaju tvrtki La Linea u regiji Venecije “odmah biti obustavljeno”.

Vozilo koje je ranije ovog mjeseca sudjelovalo u smrtonosnoj nesreći također je bio autobus La Linee.

Otvorena istraga

Ranije ovog tjedna, talijansko državno odvjetništvo otvorilo je istrage protiv generalnog direktora La Linee i dvojice dužnosnika gradskog vijeća odgovornih za održavanje mostova i cesta nakon smrtonosne nesreće 3. listopada, kada je turistički autobus sletio s nadvožnjaka i izgorio u plamenu. Tada je poginula i hrvatska državljanka. Vozilo je prevozilo turiste od povijesnog središta Venecije do kampa u obližnjoj Margheri.

Obdukcija obavljena na 40-godišnjem vozaču pokazala je da je bio zdrav, nakon prvih nagađanja da se možda onesvijestio. Prema izvješćima talijanskih medija, vozač autobusa koji je u subotu udario u zgradu izgubio je kontrolu zbog zdravstvenih problema. Kao i većina putnika, prošao je s relativno lakšim ozljedama.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba