Naš poznati chef stao je u Zagorju 

David Skoko oduševio Zagorce friganom palentom, ramstekom i skutom

Objavljeno: 13.10.2023. zagorjeinternational

U drugoj epizodi kulinarsko-putopisnog serijala, naš poznati kuhar David Skoko stao je u Zagorju, točnije, kod vinara Tomislava Bolfana koji proizvodi vina za pobjednička postolja svjetskih natjecanja. Skoko je tako imao prilike kušati sjajna zagorska vina, a njegovi domaćini imali su prilike kušati jela koja im je spremio naš vrhunski chef.

Najprije je domaćin Tomislav proveo Skoku po svojim bregima punim bogatih vinograda, a zatim ga je odveo u nabavku kod gospođe Jane koja proizvodi domaći sir i vrhnje, jer je kuharu bilo bitno da namirnice koje koristi budu lokalne, piše HRT Magazin.

Na večeri je bilo osmero ljudi, a Skoko se brže-bolje bacio na pripremu jela. S obzirom da je u Zagorju, to je napravio na svom šarmantnom putujućem špaheru na drva. 

Za predjelo je pripremio sir i vrhnje s friganom palentom, dimljenu slaninu i pesto od lista maslačka, radiča, rukole i lješnjaka s cherry rajčicama i šparogama. Kao glavno jelo poslužio je odležani ramstek od angusa s pečenim batatom i hrskavom zelenom salatom, a za desert se odlučio napraviti skutu sa sirupom od maslačka, malinama i krokantom od lješnjaka. Recepte pronađite OVDJE.

Večeralo se na otvorenoj terasi s koje puca predivan pogled na zagorske brege.

Ako ste propustili drugu epizodu serijala “David Skoko: Motor, loza, kuhača”, možete je besplatno pogledati na multimedijskoj platformi HRTi.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba