Bogat program od petka do nedjelje

Ovog vikenda svi na 11. ‘Dane jabuka’ u Desiniću

Objavljeno: 11.10.2023. zagorjeinternational

Ovog vikenda, od 13. do 15. listopada, u Desiniću se održava već poznata tradicionalna manifestacija ‘Dani jabuka u Desiniću’, a bogat program počinje već u petak.

Naime, u petak će se, u periodu od 10 do 12 sati, najprije održati determinacija starih sorta jabuka Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede Ministarstva Poljoprivrede, područne jedinice Krapina, a zatim u subotu slijedi svo bogatstvo programa.

Najprije će se od 10 sati održati radionica i prezentacija “Štetnici i bolesti jabuke” Sanje Gregurić i Georga Gala, zatim “Ekološka zaštita od bolesti i štetnika jabuke” Sandre Majsec i Željke Filipaj, te “Demonstracija cijepljenja jabuke” Adrijana Černelča. 

U 12.30 sati održat će se kulturno-umjetnički program KUD-a Horvatska, Dječjeg vrtića “Tratinčica”, Desinićkih mažoretkinja, OŠ Đure Prejca Desinić, Pjevačkog zbora “Đuro Prejac”, te Dua Doma Bidružice.

Također, održat će se i natjecanje u guljenju jabuka “Najdejlji bejljek”, a tu će biti i izložba likovnih radova “Jabuka u mom dvorištu”.

Također, u sklopu manifestacije će se, već tradicionalno, nagrađivati i najbolje uređeni štand, najbolji tradicionalni kolač od jabuka te najbolji moderni kolač od jabuka. 

Naravno, tu je i mnogo sadržaja za najmlađe, a navečer slijedi zabava uz sastav ‘Fresh Band’. 

U nedjelju, posljednjeg dana manifestacije, od 11 do 17 sati održat će se Izložba starih sorta jabuka.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba