Izmjereno mu je 2,76 promila alkohola u krvi

FOTO: Autom koji je na Ivanščici sletio u provaliju upravljao mrtav pijan 36-godišnjak. Unutra bila i trudnica

Objavljeno: 11.10.2023. zagorjeinternational

Kako smo već izvijestili, u nedjelju se oko 19.15 sati dogodila prometna nesreća u kojoj je osobni automobil sletio u provaliju na prometnici koja vodi na Ivanščicu.

Kako je izvijestila PU varaždinska, muškarac starosti 36 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 2,76 promila, šljunčanom lokalnom cestom iz smjera vrha Ivanščice u smjeru Prigorca. Prilikom izlaska iz blagog lijevog zavoja, zbog neprilagođene brzine kretanja osobinama i stanju ceste, izgubio je nadzor nad upravljačem te prešao u lijevo, van ceste, i sletio niz provaliju dvadesetak metara.

– Vozilo se pritom prevrnulo na lijevu bočnu stranu i zaustavilo. U prometnoj je nesreći ozlijeđen vozač te troje putnika starosti 22, 43 i 39 godina. Na mjesto događaja su uz policijske službenike izašli i pripadnici HGSS Ivanec i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Ivanec poradi izvlačenja sudionika prometne nesreće – izvijestila je policija.

Varaždinski HGSS dojavu o nesreći dobio je oko 20 sati, a na teren je izašlo 12 članova HGSS-a Varaždin.

– U automobilu koji je sletio 40-ak metara na izrazito strm i nepristupačan teren nalazile su se četiri osobe s ozljedama izvan životne opasnosti. Djelatnici hitne pomoći prvi su stigli na mjesto nesreće te odmah zbrinuli ozljede glave, prijelom ruke, nagnječenja prsnog koša. Među unesrećenima je bila i trudnica. Članovi HGSS-a izradili su sisteme za podizanje te uz pomoć brdskih nosiljki izvukli unesrećene do glavne makadamske ceste. Svi su predani hitnoj službi oko 21 sat – rekli su iz varaždinskog HGSS-a, prenosi Danica.hr.

Svim ozlijeđenima je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. 

HGSS Varaždin

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba