Meteorolozi za Europu od 15. listopada najavljuju znatno svježije vrijeme

Ovaj tjedan ljetne temperature, od sljedećeg moguće i prve snježne pahulje?

Objavljeno: 10.10.2023. zagorjeinternational

Njemački meteorolozi najavljuju da u njihovu zemlju stiže zima i da bi pad temperatura sljedeći tjedan mogao bi čak donijeti i prve snježne padaline.

Termometar se u pojedinim zemljama u listopadu popeo na preko 25 stupnjeva i to nakon što je rujan već dosegao rekordne temperature. Ali, to bi uskoro moglo biti gotovo, u Njemačkoj bi uskoro mogao pasti prvi snijeg, prenosi Fenix magazin.

Prema prognozi njemačkih meteorologa, u toj će zemlji od 15. listopada biti znatno svježije vrijeme, posljedično, ubrzo i u ostatku Europe.

Kako prenosi Poslovni, Europski vremenski model pokazuje da će se hladnije zračne mase od vikenda i sljedećeg tjedna premještati prema Njemačkoj te da će na visini od 1500 metara temperatura pasti na -2 do -1 stupanj Celzijev, što su savršeni uvjeti za prvi snijeg. 
– Od sljedećeg utorka ova kombinacija mogla bi dovesti do snijega na nadmorskoj visini između 600 do 700 metara, što inače nije nimalo neobično za sredinu listopada – objašnjavaju meteorolozi, ogradivši se da u vremenskim prognozama još uvijek ima vremena za oscilacije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba