Vozio ‘mortus’ pijanu kolegicu doma pa je napuhao

POŽRTVOVNI DARKO (34): Jako se napila, ni jedan taksist je nije htio povesti

Objavljeno: 27.09.2023. zagorjeinternational

Darko (34) je proglašen krivim i kažnjen je jer je vozio pod utjecajem alkohola od 0,62 promila. On se na sudu branio kako je nakon fešte u cik zore morao voziti ‘mortus’ pijanu kolegicu s posla. Mislio je da neće napuhati jer je popio samo tri pića, piše Danica

Prema presudi, on je lani u prosincu u 4.47 sati ujutro u Zagrebu upravljao Citroenom Selskom cestom u smjeru juga, “iako je imao 0,72 promila alkohola u organizmu, što umanjeno za granicu dopuštene pogreške iznosi 0,62 promila”.

Darko je ispričao kako su te noći bili na velikom božićnom domjenku firme u kojoj rade, na koju je došao svojim automobilom.

– Popio sam svega dva tri pića, nakon kojih sam pio vodu. Kako se bližio kraj domjenka, kolegica se jako napila i bilo joj je loše, zvali smo taksi i nijedan vozač nije želio uzeti osobu koja je vidno alkoholizirana. Zato sam je ja htio odvesti jer sam procijenio da sam sposoban voziti i da u slučaju alkotestiranja neću biti u prekršaju. Sada shvaćam da sam krivo procijenio. Radim kao vozač i stalno sam na putu, pa ne smijem nikako izgubiti vozačku – naglasio je Darko u svojoj obrani.

Sutkinja ga je na koncu kaznila s 200 eura i mora platiti 40 eura prekršajnih troškova. Vožnju mu nije zabranila premda je policija to tražila. Presuda je odmah postala pravomoćna. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba