Policija je zabilježila ukupno 65 prekršaja

Vikend rekorder ovoga puta dolazi iz Tuhlja. 28-godišnjak je napuhao 2,32

Objavljeno: 25.09.2023. zagorjeinternational

Na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko – zagorska tijekom proteklog vikenda, policijski službenici utvrdili su ukupno 65 prometnih prekršaja od čega 10 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, osam prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu i 47 ostalih prekršaja u prometu.

– Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu kod vozača utvrđena je tijekom kontrole prometa u subotu, 23. rujna oko 23 sata u Tuhlju, kod 28-godišnjeg vozača koji je osobnim automobilom upravljao pod utjecajem alkohola od 2,32 promila. Vozač je uhićen, te je 24. rujna uz optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama doveden na sud gdje mu je rješenjem Općinskog sud u Zlataru određena novčana kazna od 1300 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima ‘B’ kategorije u trajanju od tri mjeseca – izvijestila je PU KZ.

U petak, 22. rujna, također oko 23 sata, u Bedekovčini je zaustavljeno osobno vozilo kojim je upravljao 37-godišnjak pod utjecajem alkohola od 2,16 promila. Temeljem Prekršajnog zakona, vozaču je određeno zadržavanje u prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, alkohola te je protiv njega podnijet optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. 

– Također, u petak 22. rujna, oko 12 sati, u Gornjoj Šemnici, zatečen je 43-godišnjak koji je osobnim automobilom upravljao sa 1,67 promila alkohola u organizmu te mu je temeljem Prekršajnog zakona određeno zadržavanje u prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, alkohola, a protiv njega je podnijet optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama – dodali su iz policije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba