Sredstva ostvarili Županija, Grad Oroslavje i jedna općina

U KZŽ stiglo više od 340.000 eura za gradnju, opremanje i uređenje sportskih građevina

Objavljeno: 25.09.2023. zagorjeinternational

U Ministarstvu turizma i sporta u Zagrebu održano je potpisivanje i dodjela ugovora o sufinanciranju izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina za 2023. godinu.

Krapinsko – zagorska županija na natječaju je ostvarila iznos od 96.859,10 eura za uređenje školskog igrališta u Svetom Križu Začretju, a ugovor je potpisala i preuzela zamjenica župana Jasna Petek.

– Županija kontinuirano daje podršku sportu i sportskim aktivnostima kroz ulaganja u infrastrukturu, ali i sufinanciranje rada Sportske zajednice Krapinsko – zagorske županije, Školskog sportskog saveza KZŽ i svih udruga kojima na natječaju dodjeljujemo sredstva za njihove programe rada i aktivnosti, a ovaj projekt uređenja školskog igrališta u Svetom Križu Začretju nastavak je ulaganja u sport na području naše županije. Izuzetno je važno kontinuirano ulagati u infrastrukturu jer samo tako, i uz kvalitetne kadrove koji rade u sportu, možemo stvarati bolje uvjete za unapređenje sporta – rekla je zamjenica Petek te dodala da je bitno da se sportski stil života usvaja od najranijih dana te je zbog toga važno ulagati u školske sportske dvorane i igrališta. 

Valja naglasiti da su na istom natječaju, uz Krapinsko – zagorsku županiju, sredstva ostvarili i Grad Oroslavje za izgradnju klupskih prostorija – svlačionica na nogometnom igralištu NK Oroslavje u iznosu od 169.221,40 eura, te Općina Bedekovčina, za izgradnju sportskog igrališta kod Spomen doma u Lugu Poznanovečkom u iznosu od 75.079,38 eura.

Ugovore je korisnicima uručila ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba